Srijeda, 24. travnja 2024.

CRVENI KRIŽ ODLIKOVAO ZASLUŽNE Ovo su humanisti na koje svi možemo biti ponosni

Devetero članova Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dobilo je priznanja Hrvatskog crvenog križa za izvanredne zasluge i naročit doprinos Hrvatskom Crvenom križu i Međunarodnom pokretu Crvenog križa.

Na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini održanoj jučer u Koprivnici, priznanja je uručio predsjednik Hrvatskog crvenog križa prim. Josip Jelić, dr. med.

Redom Hrvatskog Crvenog križa na prijedlog Glavnog odbora HCK-a odlikovani su dr. Ljiljana Šajatović Ivanković i dr. Dražen Sačer, za 30 godina neprekidnog rada i sveukupni doprinos razvoju Hrvatskog crvenog križa.

Na prijedlog Odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Zlatnim znakom priznanja Hrvatskog Crvenog križa odlikovana je Anica Desnica za 20 godina neprekidnog rada i sveukupni doprinos razvoju Hrvatskog Crvenog križa; Srebrnim znakom priznanja Hrvatskog Crvenog križa odlikovani su Snježana Zrinski, Marija Zlatar i Zdenka Draganić za 15 godina neprekidnog rada i sveukupni doprinos razvoju Hrvatskog Crvenog križa te su Brončanim znakom priznanja Hrvatskog Crvenog križa odlikovani Verica Čuti, Ivan Kovač i Vladimir Štimac za 10 godina neprekidnog rada i sveukupni doprinos razvoju Hrvatskog Crvenog križa.

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. Jelić rekao je da je Koprivnica primjer kvalitetnog i predanog rada, ali i življenja Crvenog križa. Građani mogu biti ponosni na djelatnike i volontere, osobito na darivatelje krvi, čija je humanost mjerljiva konkretnim brojkama i uvijek je u samom vrhu Hrvatske.

Čestitkama i pohvalama pridružili su se i izvršni direktor Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, zamjenik župana Ratimir Ljubić te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec koja im je posebno zahvalila na doprinosu cjelokupnom društvu.

Vrijedno je spomenuti i da je umjesto Stjepana Zidara za novu članicu Skupštine izabrana Marijana Gaži iz Općinskog društva Crvenog križa Peteranec.

zatvori