Četvrtak, 28. ožujka 2024.

DOGAĐANJE KOJE SE NE PROPUŠTA Budi više od zdravlja uz Belupo

Belupovo tradicionalno mjerenje zdravlja dobra je prilika za provjeru zdravlja i poticanje pozitivnog pogleda na život.

Već dugi niz godina, Belupo organizira mjerenje zdravlja za sve sugrađane koji žele poboljšati svoj život i učiniti ga kvalitetnijim. Događanje koje je inicijalno zamišljeno kao godišnji podsjetnik na važnost prevencije u zdravlju, preraslo je u odnos pun povjerenja i prijateljstva, svake godine “podižući letvicu” sve više i više.

Prilika je to da svi zainteresirani na jednom mjestu i bez mnogo čekanja obave kontrolu općeg stanja organizma i prisjete se na važnost očuvanja zdravlja. Uz dobro društvo i obilje pozitivnog raspoloženja, liječnička kontrola, savjeti i poticaji, glavni su saveznici u ostvarenju ispunjenog života. Svojim djelovanjem u zajednici, Belupo želi inspirirati svoje sugrađane da donose zdrave životne odluke kreirajući put koji vodi do stanja pune tjelesne, umne i društvene dobrobiti.

Ovogodišnje mjerenje zdravlja održat će se 21. travnja na glavnom koprivničkom trgu i bit će najveće dosad. Uz dosadašnjih pet mini liječničkih ordinacija u kojima će se mjeriti krvni tlak, razina šećera i triglicerida u krvi, očni tlak te procjenjivati rizik na osteoporozu, ove će se godine predstaviti još jedna novost – testiranje na hepatitis C, virusnu infekciju koja se često kod zaraženih osoba ne manifestira nikakvim simptomima.

U ljekarničkom savjetovalištu mjerit će se opskrba tkiva kisikom i vršni protok zraka, pretrage koje mogu upozoriti na rana nepovoljna stanja u tijelu i spriječiti da se zbog njih počnu razvijati zdravstveni problemi sa srcem, krvnim žilama i krvotokom. Dok su prošlih godina posjetitelji u Zdravom baru uživali u Podravkinim muffinima i roladama, ove je godine osiguran dodatni benefit – nutricionistkinje iz Kulinarskog centra zainteresiranima će mjeriti indeks tjelesne mase (BMI), uz savjetovanje o pravilnoj prehrani koja je jedan od najvažnijih saveznika u očuvanju dobrog zdravlja.

Za dobru zabavu tijekom mjerenja zdravlja pobrinut će se Scifidelity Orchestra, ekipa koja je hrvatskoj javnosti poznata iz finala Supertalenta Nove TV. Svojom veselom glazbom i zaraznom energijom osigurat će obilje pozitivnog raspoloženja tijekom eventa. Uz fenomenalnu svirku, tu je i plesna skupina JUMP koja je od samih početaka vjerni pratitelj Belupovih mjerenja zdravlja.

Zainteresirani i hrabri posjetitelji također će moći iskušati svoje penjačko umijeće uz umjetnu stijenu visine sedam metara i stručno vodstvo iskusnih članova penjačkog kluba Elvis iz Koprivnice.

Pridružite se ovogodišnjem mjerenju zdravlja s povjerenjem, učinite korak više u prevenciji bolesti i očuvanju svojeg zdravlja, a usput se dobro zabavite uz Belupo, jer Belupo je više od zdravlja.

zatvori