Četvrtak, 28. ožujka 2024.

BOGATA KOPRIVNIČKA SUBOTA Pogledajte raspored događanja i pronađite nešto za sebe

Subota će u Koprivnici biti prepuna događanja, kako na središnjem gradskom trgu, tako i drugdje.

Za početak tu je Tradicija naših starih, manifestacija koja se organizira svake godine povodom Dana Koprivničko-križevačke županije. Počinje na Zrinskom trgu u 9:45, a nakon svečanog otvorenja na rasporedu je program folklora u kojemu će nastupiti Folklorni ansambl Koprivnica i KUD „Rudar“ Glogovac. Posjetitelji će zatim moći razgledati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga i domaćih radinosti te uživati u prikazu starih običaja, kao i domaćoj hrani i piću. Prijavljeno je 50-tak izlagača koji će, između ostalog, predstaviti tradicijske suvenire, ukrase, ručne radove, rukotvorine od drveta, slike i skulpture.

Na Gradskoj tržnici od 9 do 12 sati održat će se sajam zdrave prehrane “Jedem zdravo” koji povodom Svjetskog dana zdravlja organizira Gradsko komunalno poduzeće Komunalac. Na sajmu će izlagati nekoliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koji vlastite proizvode svakodnevno nude na Gradskoj tržnici, a posjetitelji će moći uživati u degustaciji raznih domaćih proizvoda – prirodnih sokova, meda i pčelinjih proizvoda, zdravih namaza od buče, humusa i povrtnog mixa.

U 10 sati na rasporedu je još jedna akcija Hodanjem do zdravlja, također povodom Svjetskog dana zdravlja. Uz stručno vodstvo kineziologa Mihaela Buzine hodat će se staza “Živjeti zdravo” duga tri kilometra.

U znaku zdravlja bit će i subotnje poslijepodne i to na Bazenima Cerine od 15 do 17 sati. U predvorju bazena djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa će mjeriti tlak, razinu šećera u krvi te prezentirati tzv. “pijane naočale”. Bit će tu i edukacija o bolestima srca i krvnih žila, Podravkini gastro promotori pripremat će zdrave voćne i povrtne smoothieje, drugi zdravi napici, proteinski shakeovi i drugo.

zatvori