Četvrtak, 25. travnja 2024.

BESPLATNI TEČAJ za starije osobe koje žele naučiti koristiti pametne telefone

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica građanima Koprivnice nudi novu uslugu.

Usluga je orijentirana na osobe starije dobi koje žele naučiti nešto više o korištenju pametnih telefona. Program će provoditi volonter knjižnice Neven Lukić koji će zainteresiranima pokazati kako iskoristiti mogućnosti koje im digitalne tehnologije nude.

– Program se uvodi zbog činjenice da neke starije osobe imaju otpor prema korištenju novih tehnologija, posebice pametnih telefona, i teže se snalaze s takvim uređajima. U više istraživanja navedeno je da starije osobe imaju strah od moguće pogreške prilikom korištenja ili računala ili mobitela te da je to jedan od razloga zašto se ne koriste novim tehnologijama. S tim na umu našim starijim sugrađanima želimo pomoći i olakšati korištenje novim tehnologijama te ojačati njihovo samopouzdanje u digitalno doba – kažu iz koprivničke Knjižnice.

Na besplatni tečaj možete se prijaviti osobnim dolaskom u Knjižnicu, putem telefona 048/622-363-108 ili preko e-maila [email protected].

Prvi tečaj bit će održan u petak, 27. travnja od 16 do 17 sati i bit će individualnog karaktera, kako bi se svakoj osobi moglo najbolje posvetiti.

zatvori