Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Nemčići predstavljali Koprivnicu na županijskom natjecanju zborova

Županijsko natjecanje zborova mlađih uzrasta održano je u ponedjeljak u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Sudjelovali su zbog OŠ Ljudevita Modeca Križevci i zbor OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’ Koprivnica.

Križevački zbor je osvojio 94 boda, čime je pozvan na Državnu smotru koja se već 60 godina zaredom održava u Varaždinu, piše Prigorski.hr. Predsjednica stručnog povjerenstva, varaždinska profesorica Dada Ruža odlučila je tako preslušavši skladbe Pere Gotovca “Pusti snovi” (zadana skladba), dvoglasni kanon nepoznatog autora “Žabe” i skladbu po vlastitom izboru – “Panis angelicus” Antuna Čelara. Zbor čine učenici trećih i četvrtih razreda, a nastupili su pod ravnanjem Ozrena Bogdanovića, uz glasovirsku pratnju Zlate Životić, profesorice iz križevačke Glazbene škole.

Budući da je bodovna granica za odlazak na Državnu smotru 90 bodova, a kako je koprivnički zbor osvojio 92 boda, postoji velika mogućnost da će se i on sudjelovati na smotri, ako kojim slučajem komisija ne povisi bodovni prag. Koprivnički zbor nastupio je pod ravnanjem Irene Falat.

Natjecanje je svečano otvorio i prisutne uvodno pozdravio Dražen Bokan, ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Križevci.

Pogledajte i poslušajte nastupe mladih zboraša iz Križevaca i Koprivnice.

zatvori