Srijeda, 27. ožujka 2024.

Župan Koren: Bolnica je u 2017. godini prvi puta poslovala pozitivno, i to značajno. Pohvala Upravi!

U Županijskoj upravi zadovoljni su pozitivnim pomacima u poslovanju zdravstvenih ustanova, osobito županijske Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’.

Njeno je poslovanje posljednjih godina bilo opterećeno s 50 milijuna kuna gubitka, podsjetio je župan Darko Koren te zadovoljno istakao:

— Želim zapravo reći da smo sada dočekali da smo prvi puta poslovanje bolnice sagledali kroz pozitivan rezultat. Dakle, u prošloj 2017. godini bolnica je prvi puta poslovala pozitivno, i to značajno. Ukupni gubitak je tako smanjen. Vjerujemo da je to pokazatelj jednog trenda budućeg poslovanja koji nam garantira da će kroz tro- ili četverogodišnje razdoblje, kako je bilo i planirano za saniranje dugova, da se to i ostvari. Evo, pohvala Upravi bolnice.

Župan Koren je podsjetio da zaslugu za smanjenje dugova imaju Ministarstvo zdravstva i HZZO koji su pridonijeli s dvije financijske injekcije. No i bez toga, osnovni poslovni rezultat koprivničke bolnice je pozitivan, upozorio je Koren izrazivši zadovoljstvo jer se bolja financijska slika županijske bolnice pozitivno odražava i na stanje konsolidiranog proračuna naše županije.

A boljoj zdravstvenoj zaštiti žitelja naše županije pridonosi svakako i županijski Zavod za hitnu medicinu. Iz te županijske ustanove najavljuju obnovu kompletnog voznog parka. Ove godine moglo bi se kupiti osam ili devet novih vozila, najavio je župan Koren te pojasnio:

— To je konačno rješenje najznačajnijeg segmenta funkcioniranja te ustanove jer vozila su temelj funkcioniranja Zavoda hitne medicine. Kad nazovete hitnu očekujete da kompletno opremljeno vozilo dođe s adekvatnim stručnim osobljem u najkraćem mogućem vremenu.

I dok materijalne uvjete više-manje uspješno rješavaju, na ublažavanje akutnog problema nedostatka liječnika Županija može samo dijelom utjecati, što i čini, zaključio je župan Koren.

zatvori