Utorak, 23. travnja 2024.

Koren: Renato Labazan će prije osvojiti Svjetski kup u veleslalomu nego za mog mandata postati direktor županijske Turističke zajednice

Koprivničko-križevački župan Darko Koren odlučio je da za sada neće objavljivati natječaj za izbor novog direktora županijske Turističke zajednice. Kako je pojasnio članovima Turističkog vijeća, od milijun i pol kuna, s koliko godišnje raspolaže Turistička zajednica, 1,3 milijuna osigurava upravo Županija.

Stoga je logično da Nemčićeva odlučuje tko će voditi ovu županijsku ustanovu, pojasnio je članovima Turističkog vijeća župan Koren:

— Uz dužno poštovanje svim ostalim članovima Turističkog vijeća, to sam im objasnio i prihvatili su kao činjenicu, je li nekome normalno da bi netko drugi trebao odlučivati o tome tko će biti direktor županijske Turističke zajednice? Pa ne! O tome ćemo odlučiti mi koji sjedimo ovdje, odnosno konkretno ja koji predstavljam Županiju u Turističkom vijeću. Mi ćemo odlučiti kada ćemo raspisati natječaj i tko će biti direktor. Kako god to nekome zvučalo, jasno i glasno kažem: ja ću odlučiti sa svojim suradnicima kada će to biti i tko će to biti. Nitko drugi to neće odlučiti i nitko mi neće nikoga nametnuti. Pogotovo ne nekoga s kim bih kasnije imao problema u komunikaciji i funkcioniranju.

Tako će do daljnjega sam župan biti osoba ovlaštena za zastupanje županijske Turističke zajednice. Taj model omogućava zakon, a već se primjenjuje u nekoliko županija. Turističku zajednicu operativno vodi pomoćnica direktora Kristina Sočev i to, kaže župan, za sada dobro funkcionira. Tako će biti sve do novih izbora tijela Turističke zajednice, za pet do šest mjeseci, kad će provesti redizajn cijelog sustava upravljanja, najavio je župan Koren.

Psihotest jedan od uvjeta za izbor novog direktora županijske Turističke zajednice

Koren je primijetio da se u javnosti već barata s imenima novog direktora županijske Turističke zajednice. Spominju se, kaže kandidature, iako to nisu izbori koje raspisuje Predsjednica Republike. Natječaj s uvjetima koje kandidati moraju ispuniti, pojasnio je, raspisuje Turističko vijeće:

— Razmišljam o tome da u te uvjete, ako mi zakon dozvoljava, ugradim i prolazak na psihotestu. U tom slučaju mnogi koji se sada javljaju bi bili diskvalificirani.

A svima onima koji se vide na mjestu nasljednika umirovljenog Zdravka Mihevca, župan Koren poručuje da imaju još slobodnih “funkcija”:

— Ima još ustanova, institucija, događanja pa se svi ti koji se kandidiraju za direktora županijske Turističke zajednice mogu kandidirati za neke druge funkcije: za kralja, kraljicu, viteza, fratra, dvorsku ludu… No tako se ne postaje direktorom županijske Turističke zajednice — poručuje župan Koren.

Koren se osvrnuo i na najavu da će direktor koprivničke Turističke zajednice Renato Labazan skijanjem na brdu smeća na Piškornici najaviti svoju kandidaturu za direktora županijske Turističke zajednice:

Mogu samo reći da će gospodin koji je to najavio prije osvojiti Svjetski kup u veleslalomu nego biti direktor županijske Turističke zajednice, dok sam ja župan.

No, nezavisni gradski vijećnik Marijan Šiško jučer je otkazao prezentaciju “skijališta na Piškornici” koju je ranije najavio i za koju se nagađalo da će biti prigoda kada će Renato Labazan obznaniti svoju kandidaturu za direktora županije TZ. Kao razlog navedene su preniske temperature.

zatvori