Utorak, 23. travnja 2024.

VIKEND PROGNOZA u dvije riječi: Povratak zime

Kao što smo najavili još početkom tjedna, vikend pred nama donosi nam još jednu zimsku epizodu s temperaturama ispod ledišta, neugodnim sjevernim vjetrom, a možda i ponešto snijega. Nakon proljetnog vremena koje nas je pratilo proteklih dana, bit će to još jedan udar zime i to na samom pragu kalendarskog proljeća.

Promjena vremena stiže nam u subotu. Bit će oblačno, a kiša bi trebala početi već u prvoj polovici dana i nastaviti padati, možda s prekidima, sve do večeri. Negdje potkraj dana ili u noći na nedjelju kiša će prijeći prvo u susnježicu, a onda i u snijeg. Prvenstveno se to odnosi na više predjele Bilogore i Kalnika, no pahuljica može biti i u nizinama. Uz to će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura će se tijekom dana većinom kretati oko 5 stupnjeva, koji stupanj plus-minus, a navečer i tijekom noći padat će prema nuli.

Nedjelja bi trebala biti većinom suha, eventualno uz još pokoju pahuljicu snijega tu i tamo. I dalje će biti oblačno, iako mjestimice možda nakratko grane pokoja slabašna zraka sunca. Neće biti toplo: jutarnja temperatura oko nule ili malo ispod, najviša dnevna možda u blagom plusu, navečer ponovno ispod nule.

Ponedjeljak će biti još hladniji, možda uz još malo snijega. Minimalne temperature mogle bi potonuti i do -5 do -7 stupnjeva, danju bliže nuli. Nakon toga stabilnije, ali i dalje hladno: ujutro i navečer u minusu, poslijepodne u laganom plusu.

zatvori