Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno VIDEO Prelijepa Esmeralda vodi vas kroz vinsku bajku Podravine i Prigorja

VIDEO Prelijepa Esmeralda vodi vas kroz vinsku bajku Podravine i Prigorja

0
VIDEO Prelijepa Esmeralda vodi vas kroz vinsku bajku Podravine i Prigorja
Lijepa Esmeralda Marčeta glavna je protagonistica filma “Putevima vina Podravine i Prigorja”.
‘Putevima vina Podravine i Prigorja’ novi je visokobudžetni turistički film izrađen u sklopu Županijske turističke strategije i razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini.

Riječ je o nastavku projekta Županijskog enogastro vodiča Podravine i Prigorja koji je u obliku tiskane brošure izašao krajem svibnja prošle godine.

Izvršni producent i redatelj filma Miroslav Mirković ističe da je ovo prvi u nizu takvih filmova u produkciji Glasa Podravine:

Miroslav Mirković. Snimio Marko Posavec.

— Putevima vina Podravine i Prigorja turistički je film koji na bajkovit način prikazuje najljepše enogastro te kulturne destinacije podravsko-prigorskog kraja, od prekrasnog brdovitog Kalnika, starohrvatskog grada Križevaca, grada Koprivnice i okolnih općina pa sve do kraljevskog Đurđevca i Starog grada te najboljih podravskih vinara čija vina dolaze s poznatih Peski.

Glavni pokrovitelji filma su Koprivničko-križevačka županija, Podravka i jedinice lokalne samouprave, a do kraja godine planirano je i reizdanje Županijskog enogastro vodiča koji će objediniti svu vinarsku i gastronomsku ponudu ovoga kraja, uključujući i novoosnovane rute cikloturizma, najavljuje Mirković.

zatvori