Utorak, 26. ožujka 2024.

VELIKI USPJEH Naša Tara Knežević upala je u NASA-inu ljetnu školu

Svestrana koprivnička maturantica Tara Knežević ovih je dana zabilježila uspjeh kojim se ne može pohvaliti nijedan Hrvat.

Taru je nakon njene prijave za United Space School, kontaktirala sama NASA. U uspješnom intervjuu na engleskom jeziku koji je mlada gimnazijalka vodila s dvanaest stručnjaka iz Texasa odabrana je među pedeset sretnika iz čitavog svijeta koji će ovoga ljeta sudjelovati u dvotjednom programu u Houstonu.

Tara je koprivničkoj javnosti već dobro poznata kao violinistica grupe “Ogenj”, ali je svoj put, skupa sa svojom violinom, prolazila uspješno i na državnim natjecanjima kao učenica koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pinarić. Ništa manje uspjeha Tara nije pokazivala ni tijekom svog obrazovanja počevši od malih koraka u prvim razredima PŠ Bakovčice, preko onih većih u Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski”, do današnjih, gimnazijskih dana.

Iako daleko od ovih područja, Tara podjednako voli i književnost, što dokazuje činjenica da je preporuku za prijavu u ljetnu školu u NASA-i dobila upravo od Nine Tadić, prof. hrvatskoga jezika.

Posljednje navedena, ali jednako važna u pozadini svakog Tarinog uspjeha, stoji njena obitelj, koja je od malih nogu pratila svaki njen trud, pokušaj i potrebu za isticanjem svog širokog i raznovrsnog talenta i svojih sposobnosti.

zatvori