Utorak, 23. travnja 2024.

UTAKMICA SEZONE Podravka protiv Lokomotive za naslov prvakinja: ‘Ovo nam je biti ili ne biti’

Pred rukometašicama Podravke Vegete utakmica je sezone. Ovog četvrtka će u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović ugostiti Lokomotivu u sklopu 18. kola Prve hrvatske rukometne lige.

Iako prvenstvo nije ušlo ni u svoju zadnju četvrtinu jasno je da će ova utakmica dati odgovor na pitanje tko će biti prvak. S obzirom na poraz u Zagrebu rezultatom 27:19 i s obzirom na to da ostatak ekipa u ligi teško može “oteti” bodove vodećoj dvojki, Podravka ispred sebe ima imperativ pobjede.

Srećom po naše rukometašice, Zagrepčanke su na samom početku sezone “kiksale” u Varaždinu, pa će im biti dovoljna bilo kakva pobjeda.

Ovo je utakmica biti ili ne biti. Pripremale smo se 11 dana i vjerujem da smo spremne. Nadam se da ćemo se svojim ritmom, svojom borbom i svojom agresivnošću nametnuti Lokomotivi i na kraju slaviti — rekla je trenerica Snježana Petika.

S trenericom Snježanom Petikom složila se kapetanica Ana Debelić.

— Dat ćemo sve od sebe, borit ćemo se i nadam se da ćemo opravdati povjerenje ljudi iz kluba i navijača — rekla je kapetanica Ana Debelić.

Velika uzdanica Podravke bit će Ivana Dežić.

— Najbitnija utakmica sezone za nas. Pametnije smo nego u Zagrebu, vratila nam se Dora Krsnik, stigla je Aljona Ihnjeva i zaista mislim da smo spremne slaviti u utakmici koja će nam biti veliki korak prema našem cilju, a to je naslov — rekla je vanjska igračica Ivana Dežić.

Napomenimo da će susret imati i humanitarni karakter. Sav prihod bit će namijenjen Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”.

— Htjela bih zahvaliti Gradu i Županiji na podršci kroz ovu humanitarnu akciju u kojoj smo skupili do sada 50.000 kuna koje ćemo iskoristiti za adaptaciju našeg novog prostora u Kampusu. Iz cijele ove akcije iznjedrilo se i ovo jedno novo prijateljstvo s Rukometnim klubom zbog čega smo posebno sretni — rekla je predsjednica Uduge Latice Nevenka Fuchs.

Svi okupljeni pohvalili su humanitarnu akciju te su pozvali sve Koprivničance i ljude dobra srca da napune dvoranu i pomognu našim rukometašicama i našim Laticama.

Utakmica sezone između Podravke i Lokomotive igrat će se u četvrtak u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović s početkom u 18 sati.

zatvori