Petak, 19. travnja 2024.

Učenici iz Koprivničkog Ivanca natjecali se s djecom iz cijele Europe na kvizu o novcu

Tim učenika iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec sudjelovao je na Europskom kvizu novca koji je ove godine prvi puta održan diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj.

Riječ je o projektu čiji je cilj podizanje financijske pismenosti djece i mladih diljem Europe, a koordinira ga Europska bankovna federacija. Kviz je namijenjen djeci od 13 do 15 godina, a natjecanje je održano putem internetske veze i YouTube kanala.

U isto vrijeme na natjecanju su sudjelovali mladi iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Islanda, Irske, Italije, Latvije, Litve, Liechtensteina, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske te Ujedinjenog Kraljevstva.

Osnovna škola Koprivnički Ivanec na ovaj je kviz prijavila tim učenika 7. i 8. razreda. Svoje su znanje tako pokazali Lara Nemec, Mihaela Kovač, Ivan Švegović, Luka Šestak, Karla Seliščak, Filipa Bebek i Antonio Martinaga. Među čak 262 tima, ovi su učenici ostvarili izvrstan plasman: 48. mjesto s 15590 bodova, 12 točnih i nijednim netočnim odgovorom.

Za ovo, učenicima izuzetno zanimljivo natjecanje, mentorirao je tim učitelja: Renata Glavica, Branka Stančin-Levanček, Saša Grnović i Matija Mežnarić.

Izvor: OŠ Koprivnički Ivanec.
Izvor: OŠ Koprivnički Ivanec.
Izvor: OŠ Koprivnički Ivanec.
zatvori