Srijeda, 24. travnja 2024.

Traži se osmi dobitnik nagrade “Ivan vitez Trnski”

Otvoren je natječaj za ovogodišnju Književnu nagradu „Ivan vitez Trnski“ koju osmu godinu za redom dodjeljuje Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i Općina Novigrad Podravski.

Nagrada, izdavanje knjige i plaketa, dodjeljuje se mladim autorima do 35 godina starosti s podravskog, križevačko-prigorskog i bjelovarsko-bilogorskog područja i to za najbolji neobjavljeni književni rukopis (poezija, proza ili drama) pisan hrvatskim standardnim ili nestandardnim jezikom.

Prijavu, koja treba sadržavati tri računalna ispisa rukopisa s autorovom biografijom i kontaktnim podacima (poštanska i e-mail adresa te telefonski broj), treba poslati na adresu: Općina Novigrad Podravski, B. Mađera 4/I, 48325 Novigrad Podravski, s naznakom: Za Natječaj „Ivan vitez Trnski“. Rukopis je potrebno poslati i na e-mail adresu: [email protected].

Natječaj je otvoren do 15. travnja 2018., a dobitnik će biti proglašen na VIII. Danima Ivana viteza Trnskog koji će se održati 4. i 5. svibnja ove godine, dok će knjiga biti predstavljena javnosti na IX. Danima Ivana viteza Trnskog u svibnju 2019. godine.

Podsjetimo, pobjednica natječaja 2017. godine bila je Nikol Bali, a njezina će zbirka pjesama “Tetovirana stvarnost” biti izdana u sklopu ovogodišnjeg osmog izdanja manifestacije.

zatvori