Srijeda, 24. travnja 2024.

SJAJAN PROVOD U VOJVODINI Pogledajte kako je Maji i Marku bilo na izletu koji su osvojili na Radio Dravi

Maja Pintar i Marko Cestar odlično su se proveli na izletu u Novi Sad s turističkom agencijom Niba Tours koji su osvojili na nagradnom natječaju povodom 24. rođendana Radio Drave.

Evo njihove priče!

Ustupila Maja Pintar.

U 3:30 s petka na subotu uputili smo se prema susjednoj Srbiji, točnije Novom Sadu. Uz kratke usputne stanice stigli smo do našeg odredišta oko 10:30. Prvo smo se uputili prema Petrovaradinu, nekadašnjem utvrđenom gradu uz rijeku Dunav. Najzanimljiviji dio Petrovaradina je Petrovaradinska tvrđava koja se danas proteže na površini od 112 hektara, po čemu je druga tvrđava po veličini u Europi, nadimka “Dunavski Gibraltar”. U Petrovaradinu smo još posjetili rodnu kuću bana Josipa Jelačića koji je tamo rođen 16. listopada 1801. godine.

Nakon toga uslijedio je odlazak u hotel Vojvodina te traženje mjesta za ručanje. Restoran Lazin Salaš je bio pun pogodak kojeg svakako preporučamo ako se nalazite u Novom Sadu. Ambijent je veoma ugodan kao i njegovo osoblje, a hrana presuper (domaća naravno). Za svega cca. 150-200 kn se najedu 4 osobe od njihove mesne plate koja sadrži od svega po malo. Nakon toga smo se otišli još malo prošetati te odmoriti u hotel od puta i doživljaja koje nam je u svega malo vremena pružila Vojvodina.

Ustupila Maja Pintar.

Večera je također bila obilna i fina, probali smo karađorđevu šniclu i nismo požalili.

Sljedećeg jutra nakon doručka slijedio je odlazak do najsjevernijeg grada Srbije, Subotice. Prije nego smo stigli u Suboticu posjetili smo Palićko jezero te Vinariju Zvonka Bogdana koja se nalazi nedaleko od jezera. Vinarija je bila vrhunac putovanja, doslovno očarava izgledom i kvalitetom. Koliko je samo novaca potrošeno da tako izgleda ne možemo ni zamisliti. Vinarija sadrži i svoju vlastitu biblioteku, restoran, team-building salu, te salu za svatove, rođendane itd. Tamo dobivaju jedna od najkvalitetnijih vina Srbije koja smo imali mogućnost i probati, te kupiti koju bocu za uspomenu.

Ustupila Maja Pintar.

Puni doživljaja koje nam je ponudila vinarija uputili smo se prema Subotici gdje smo posjetili Gradsku kuću u kojoj je pred koju godinu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prisustovala sastanku s tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem. Gradska kuća nas je također ostavila bez daha jer je prepuna detalja i kičastih boja, što nije ni čudo jer su ju radili budimpeštanski arhitekti Marcell Komor i Dezs Jakab po uzoru na mađarsku secesiju.

Nakon toga slijedio je još kratak obilazak Subotice te ručak i povratak kući.

“Ono što smo doživjeli pokušali smo u ovom kratkom tekstu opisati i zahvaliti vam što ste nam omogućili putovanje i maknuli nas malo od naše svakodnevnice jer ne znam kada bi se sami uputili u takav nekakav izlet nadomak naše države”, poručili su za kraj redakciji Radio Drave Maja Pintar i Marko Cestar.

zatvori