Petak, 19. travnja 2024.

RENS ARGOA Dečki iz Koprivnice svoj treći album predstavljaju i u digitalnom izdanju

Tri godine nakon izlaska albuma “Emerald Way of the Fearless King”, glazbeni sastav Rens Argoa izdaje i svoj treći album “Luciferin”.

Zamišljen kao prirodan nastavak na prethodni, s rastezanjem dosadašnjih zvučnih pejzaža u novim smjerovima, Luciferin istražuje elemente orkestralne glazbe, jazza i elektronike, pakirajući sve zajedno u progresivne i psihodelične prog rock limuzine.

Kao cjelina, album se bavi eteričnim, unutarnjim stanjima te granicama između suprotnosti, oslikavajući te koncepte lijepim i sanjivim melodijama čvrsto isprepletenim sa žestokim i mračnim temama. Producent albuma je Mark Mrakovčić, a za pjesmu “Mesmerizing Burden” snimljen je i videospot u režiji Dinka Šimca.

Uz stalnu postavu benda (Marko Kuhar – bubnjevi, Dejan Halusek – gitara i Miran Katar – bas i vokal) na pjesmi “Mesmerizing Burden” pridružili su im se i Petra Petrač (violina), te vokali Romana Pavliša, Jana Valdevit i Jelena Blašković. Gosti na pjesmi “Inner Flare” su Marin Hraščanec (klavir) i Lucijan Hraščanec (saksofon), a članovi zbora Concordia Discors na pjesmi “Luciferin”.

Album su izdali samostalno krajem prošle godine, a službeno digitalno izdanje albuma dostupno je od srijede na digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Tidal, iTunes i dr.) u izdanju Intek Music-a.

zatvori