Petak, 19. travnja 2024.

Renesansni festival dobio još jednu nagradu, Labazan ju posvetio županu i županijskoj Turističkoj zajednici

Koprivnički Renesansni festival dobio je zlatnu plaketu “Plautilla” Međunarodnog kongresa povijesnih gradova u Solinu.

Kako su izvijestili iz gradske Turističke zajednice, ova je nagrada posebna jer je Koprivnicu svrstala u društvo poznatih europskih povijesnih gradova, iako ona to realno nije. No zahvaljujući upravo Renesansnom festivalu, koji je, ističu, stasao u red najvećih i najkvalitetnijih europskih povijesnih manifestacija, i Koprivnica postaje povijesni grad bez obzira na deficit atraktivnih povijesnih građevina. Osim toga, Renesansni festival jedini je nagrađeni projekt u svim kategorijama s kontinentalnog, turistički nerazvijenog dijela Hrvatske.

Direktor gradske Turističke zajednice i autor Renesansnog festivala Renato Labazan odlučio je ovu nagradu posvetiti županu i županijskoj Turističkoj zajednici. U službenom priopćenju je primijetio da županijska Turistička zajednica troši dosta novca poreznih obveznika, a ne dobiva ovakva priznanja, pa vjeruje da dijele zadovoljstvo s dionicima Turističke zajednice Grada Koprivnice zbog dobivenog priznanja.

Sam župan Darko Koren, koji ujedno obnaša i dužnost osobe ovlaštene za zastupanje županijske Turističke zajednice, ne želi komentirati ovaj Labazanov potez, doznali smo iz Službe Ureda župana.

zatvori