Petak, 19. travnja 2024.

Profesorica Andreja Kerovec Letica sudjelovala je na tečaju u Portugalu

Kao jedna od osam članova Erasmus+ tima Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici i u sklopu K1 projekta ‘Going the extra mile’, profesorica engleskog jezika Andreja Kerovec Letica boravila je u Sesimbri u Portugalu na strukturiranom tečaju pod imenom ‘ICT as a tool for intercultural and media education’ u organizaciji CREF-a (Centro de Recursos Educativos e Formação) u razdoblju od 19. do 24. veljače ove godine.

Teme tečaja su bile razvoj digitalnih kompetencija, te razumijevanje pojma interkulturalnosti i njegova integracija u nastavu. Tijekom petodnevnog boravka nastavnica Kerovec Letica imala je priliku zajedno s kolegama iz Italije, Španjolske, Poljske i Njemačke odslušati radionice vezane uz razne ICT alate u nastavi, a između ostalog organiziran je posjet dvjema zanimljivim i posebnim školama. Osnovna škola Boa Água jedinstvena je po velikom broju učenika različitih nacionalnosti i po radu na njihovoj integraciji, ali i po metodologiji podučavanja koja pojednostavljeno rečeno podrazumijeva suradničko učenje. Istraživanja takvoj metodologiji idu u prilog obzirom da dokazuju kako su učenici u tom programu daleko uspješniji od učenika koji polaze nastavu po zastarjelom programu.

Srednja škola Manuel Martins se osim suradničkog učenja može pohvaliti i učionicom budućnosti što je rezultat uključivanja u projekt pod nazivom „Future classroom lab“ osmišljenim od strane Europske školske mreže (European Schoolnet) iz Brisela. Učionica je jedinstvenog izgleda i opremljena je najsuvremenijom tehnologijom i dizajnom. Svrha takve učionice je osuvremeniti pristup podučavanju uz potpuno aktivno uključivanje učenika u nastavni proces. Koordinator i edukator Microsoft tehnologija gospodin Carlos Cunha uspio je privući mnoge partnere koji su omogućili financiranje opreme za navedenu učionicu.

Po završetku tečaja svi sudionici osmišljavali su svoj nastavni sat uz implementaciju raznih IKT alata i suvremenih metodologija podučavanja sa ciljem da i u budućnosti primjenjuju naučeno u svojim učionicama.

zatvori