Petak, 29. ožujka 2024.

POŽAR U KTC-U Objavljeni detalji vatrogasne intervencije, jedna osoba opečena pokušavajući ugasiti vatru

Prije deset dana, 2. ožujka poslijepodne, požar je buknuo u kuhinji restorana koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra KTC u Ulici Ivana Česmičkog u Koprivnici. Točnije, zapalila se friteza.

Dojava je u koprivničku Javnu vatrogasnu postrojbu stigla u 14:34. Trojica vatrogasaca odmah su navalnim vozilom krenula na intervenciju, opremljeni dišnim aparatima. Dolaskom na mjesto događaja zatekli su sve djelatnike kuhinje i restorana izvan objekta. Restoran je bio ispunjen dimom i ništa se nije vidjelo, no vatrogasci su poznavali prostor i uspjeli su ući u kuhinju gdje su vidjeli kako iz friteze pune ulja suklja plamen, više od metra uvis. Vatra je počela zahvaćati i prostor ventilacijske nape.

Vatrogasci su prvo glavnom sklopkom isključili struju te potom zatvorili sve ventile plinske instalacije. Požar su pokušali ugasiti Nomex pokrivačem preko friteze, ali zbog velikog plamena i visoke temperature to nije bilo moguće. Stoga su vatru gušili S-9 aparatima sve dok nije jenjala.

Potom su otvorili prozore i vrata kako bi se prostor provjetrio od dima, a iz friteze su ispustili ulje kako bi se uređaj brže rashladio. Termo kamerom provjerili su prostor oko friteze i u ventilacijskim kanalima.

Prostor je potom osigurala policija radi provođenja službenog očevida.

Prije dolaska vatrogasaca jedna je osoba zadobila opekotine po rukama, pokušavajući ugasiti požar stavljanjem raznog posuđa na fritezu.

zatvori