Petak, 19. travnja 2024.

Osposobljeni članovi županijskog i koprivničkog Stožera civilne zaštite

U prostorima Županijske uprave u ponedjeljak, 19. ožujka službenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje proveli su osposobljavanje članova Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, kao i članova Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice.

Naime, temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite, Državna uprava za zaštitu i spašavanje kao nositelj osposobljavanja provodi osposobljavanje članova stožera jedinica lokalne i područne samouprave, koji su dužni završiti osposobljavanje u roku od godinu dana od imenovanja u stožer.

Okupljene je na početku pozdravio župan Darko Koren, zahvalivši službenicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje na edukaciji i provođenju osposobljavanja, a čelnicima jedinica lokalne samouprave na velikom odazivu, čime su pokazali kako ozbiljno shvaćaju ovu zakonsku obvezu. Pozdravima se pridružio i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera, koji je naglasio kako je svrha osposobljavanja još učinkovitije djelovanje sustava civilne zaštite.

Program osposobljavanja odnosio se na sljedeće tematske cjeline: sustav civilne zaštite, obveze i zadaće čelnika izvršnih tijela u jedinicama lokalne i područne samouprave u velikim nesrećama i katastrofama, stožerno upravljanje u kriznim događanjima, odnosi s javnošću i medijima, psihološki aspekti ponašanja u kriznim situacijama i studija slučaja, a ujedno je odrađena i simulacijska vježba.

 

zatvori