Petak, 29. ožujka 2024.

NOVA POLICIJSKA AKCIJA Za vikend pojačan nadzor prometa

Postaja prometne policije Koprivnica i za ovaj je vikend najavila preventivno-represivnu akciju nadzora prometa. Usmjerena je na nadzor mladih vozača i biciklista te na vozače pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Iz policije pritom podsjećaju kako je u prva dva mjeseca ove godine na koprivničkom području zabilježeno 57 prometnih nesreća s ukupno 24 ozlijeđene osobe, dvije teže i 22 lakše. U tim je prometnim nesrećama ukupno sudjelovalo 126 sudionika od kojih je 18, odnosno 14,3%, bilo pod utjecajem alkohola.

Pet prometnih nesreća prouzročili su mladi vozači, u dobi između 15 i 24 godine, a najčešći uzrok bilo im je nepropisno ponašanje u prometu. Jedan je mladi vozač koji je prouzročio prometnu nesreću bio pod utjecajem alkohola.

U četiri prometne nesreće sudjelovali su vozači bicikla, pri čemu je jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđene. Od četiri vozača bicikla jedan je bio pod utjecajem alkohola.

Stoga, kako bi se smanjio broj mladih vozača i broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i druge te kako bi se podigla općenita razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Koprivnica sa subote na nedjelju (17. na 18. ožujka) provest će preventivno-represivnu akciju “Nadzor mladih vozača i vozača bicikla, te korištenja opojnih sredstava (alkohol, droge)”.

zatvori