Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOMINACIJE Tko će od ovih volontera ponijeti Zlatnog vola, voleka i krdo?

Povodom izbora za najbolje koprivničke volontere u organizaciji Volonterskog centra Koprivnica, Udruge Kopriva, a u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, organizatori volontiranja predložili su volontere koji su se u 2017. godini iskazali svojim volonterskim angažmanom.

U kategoriji Zlatni vol za starije od 29 godina predloženi su Vladimir Bedeković od Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice, Dubravka Horvat od Udruge volontera Podravke – PULS, Mirjana Šćetarić od Udruge “Hrvatska ruža” Jagnjedovec i Ksenija Godek od Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”.

U kategoriji Zlatni volek za mlađe od 29 godina predloženi su Adela Jadan od Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice, Iva Trtanj od Udruge volontera Podravke – PULS, Barbara Hrženjak u sklopu projekta “Treneri velikog srca” čiji je organizator Hrvatski paraplivački savez, Ivan Kadija od Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica te Nikol Bali koju su zajednički predložili Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” i Društvo naša djeca Koprivnica.

Za Zlatno krdo, manifestaciju provedenu od strane volontera predložene su KUD Srce i prijatelji od KUD-a Srce Koprivnica, STREET ART – festival od Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Mamuze, TEDxKoprivnicaLibrary od Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, “Ljuljanje bez granica” od Udruge volontera Podravke – PULS, “Volontiranje u Svitanju” od Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica, dok je Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” predložila manifestaciju provedenu od strane Udruge volontera Podravke – PULS “Darujte osmijeh Laticama”.

Za Zlatnu volontersku knjižicu, priznanje za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici nominirana je Ankica Pavleković koju je nominirala Športska udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije “Podravina”.

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u subotu, 3. ožujka s početkom u 18 sati u dvorani Doma mladih Koprivnica, dok će najbolje volontere birati stručni žiri.

Svi nominirani kandidati će primiti priznanja dok će izabrani najvolonteri dobiti i skulpture koje je izradio Dragutin Ciglar te vrijedne nagrade sponzora. Svečanost će upotpuniti glazbeni nastupi polaznika Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

zatvori