Petak, 19. travnja 2024.

Nemčići i učenici Srednje škole pobjednici Natjecanja mladih Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u subotu je u Osnovnoj školi Đuro Ester organiziralo 17. Natjecanje mladih Crvenog križa. Sudjelovalo je ukupno devet ekipa, sedam podmlatka i dvije mladeži.

Natjecanje je obuhvaćalo teorijski dio – znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima – i praktični dio, u kojemu su ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka su učenici OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice u sastavu Klara Seleš, Paola Petran, Sanela Klebić, Karlo Smiljan, Vita Samaržija i Lana Antolić, pod stručnim vodstvom mentora Gorana Višaka.

U kategoriji mladeži pobijedila je Srednja škola Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom u sastavu Gabrijela Vojvodić, Nikola Kranjec, Ivan Bečeić, Lucija Glavina, Andrej Lilek i Paula Puhač.

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Uz domaćine iz OŠ Đuro Ester te brojne volontere u natjecanje je bilo uključeno više od stotinu sudionika. Pobjedničke ekipe plasirale su se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 14. travnja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Natjecanje je otvorila potpredsjednica GD CK Koprivnica dr. Ljiljana Šajatović Ivanković, a okupljenima su se obratili i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja te u ime domaćina ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović.

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Ukupni poredak u kategoriji podmlatka:
1. OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, mentor Goran Višak
2. OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, mentorica Marija Harambaša
3. OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, mentorica Kristina Ružić
4. PŠ Josipa Generalića Hlebine, OŠ Fran Koncelak Drnje, mentorica Marija Zlatar
5. OŠ Đuro Ester Koprivnica, mentor Miroslav Kanisek
6. OŠ Sokolovac, mentorica Jelena Hunjadi
7. OŠ Gola, mentorica Kristina Bukvić

Ukupni poredak u kategoriji mladeži:
1. Srednja škola Koprivnica, mentor Tomislav Lončar
2. Obrtnička škola Koprivnica, mentorica Sandra Stubičar

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
zatvori