Četvrtak, 18. travnja 2024.

Mirjam Dolenec nagrađena na literarnom natječaju ‘Kanižajada – Limačijada’

Učenica 2. razreda koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Mirjam Dolenec nagrađena je na literarnom natječaju ‘”Kanižajada Limačijada”.

Natječaj je povodom treće godišnjice smrti đelekovečkog književnika, dramaturga i urednika Paje Kanižaja organizirao Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici u suradnji s Društvom za čuvanje i promicanje podravskog identiteta ‘Podravski Zvon’, Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i zagrebačkim Društvom ‘Podravec’.

Cilj natječaja je kod mladih razvijati svijest o važnosti izražavanja pisanom riječju, poticati kreativnost pisanja i razvijati pisanje humorističnih formi u stihu i prozi, a na njega su se mogli javiti učenici osnovnih i srednjih škola s područja cijele Hrvatske.

Nakon pregleda, evaluacije i savjetovanja vezanih uz sve radove pristigle na natječaj, članovi Povjerenstva su u kategoriji od 1. do 4. razreda osnovnih škola nagradili Mirjam Dolenec za rad pod nazivom “Snegek kak paperje”. Mentorica joj je učiteljica Đurđica Pošta.

Povjerenstvo su činili književnik, ujedno i predsjednik Povjerenstva Božidar Prosenjak, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara Vanja Jurilj te književnik i autor Natječaja Siniša Cmrk.

Nagradu natječaja “Kanižajada – Limačijada”, inspiriranu leptir-mašnom koju je rado nosio pjesnik Pajo Kanižaj, oblikovala je akademska slikarica i skulptorica Marija Vuletić, a Mirjam će ju dobiti na svečanoj dodjeli koja će se održati 27. ožujka u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu na svečanosti ‘Knjižna booka’.

zatvori