Utorak, 23. travnja 2024.

Koren, Sobota i Pucar s premijerom Plenkovićem i predsjednikom Sabora Jandrokovićem razgovarali o JPP-u, brzoj cesti, Podravki, Piškornici…

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, njegov zamjenik Darko Sobota i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar sastali su se jučer u Banskim dvorima s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Među brojnim temama radnog sastanka, razgovarali su o načinu rješavanja državnog duga Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici za projekt izgradnje Gimnazije “Fran Galović” i sportske dvorane putem javno-privatnog partnerstva. Podsjetimo, država nije ispunila svoje ugovorne obveze te Županiji duguje oko 8 i pol, a Gradu Koprivnici oko 5 milijuna kuna, zbog čega je u tijeku i sudski proces, podsjetio je župan Koren.

– Željeli smo da se prije okončanja tog sudskog procesa postigne nagodba s državom i da ona podmiri svoje obveze po postojećem ugovoru, da se spriječe dodatni troškovi kamata i sudski troškovi.

No, namjerama usprkos, Koren ne očekuje da će to biti moguće. – Čuli smo potpredsjednika Vlade, gospodina Štromara koji kaže da država ima ambiciju te svoje dugove namiriti prije okončanja parnice. Ja isto mislim da je to najbolja varijanta, iako osobno mislim da će to biti teško provesti do 16. travnja za kada je zakazano ročište.

Župan i zamjenik Sobota s premijerom su razgovarali i o nastavku realizacije važnih infrastrukturnih i drugih projekata u našoj županiji, konkretnije o:

– Želimo nastaviti gradnju brze ceste, želimo napraviti obilaznicu oko Križevaca u prvoj fazi, a spomenuli smo i pitanje realizacije projekta Piškornica i prijetnji koje taj projekt ima u ovoj fazi: revidiranje postojeće projektne dokumentacije koje je uvjet Europske komisije, odnosno Jaspersa.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar izvijestio je predsjednike Vlade i Sabora o planovima Podravke kao strateški značajnog partnera Vladi te važnosti daljnjeg razvoja tvrtke kako za podravsko-prigorski kraj, tako i za cijelu državu.

Recimo i kako je premijer Plenković u cijelosti podržao rad Županije, kao i osnivanje Savjeta za središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku kojem je nedavno pristupila i Koprivničko-križevačka županija.

zatvori