Četvrtak, 28. ožujka 2024.

JAKŠIĆ ODGOVARA MREŽI: Prozivate Grad zbog prijedloga Vlade HDZ-a čiji ste satelit

‘Ironija je da stranka poput Mreže koja je ipak samo satelit i produžena ruka HDZ-a proziva Gradsku upravu Koprivnice zbog prijedloga Vlade HDZ-a i Andreja Plenkovića.’ Poručio je to gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić Mreži nezavisnih lista koja ga je putem medija javno upitala o tome tko će naslijediti kredit za Pevec nakon podjele Komunalca.

Brigu za razdvajanje Komunalca uputili su, kao i obično, na krivu adresu, odgovorio im je Jakšić. “Predlažem im da se obrate premijeru koji je sa svojim suradnicima pripremio prijedlog izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu. Želim naglasiti kako su navedeni prijedlozi usmjereni prema povećanju birokracije i pogodovanju određenim privatnim
lobijima – nažalost kod ove Vlade nas više ništa ne može iznenaditi.”

>> Mreža: Tko će nakon podjele Komunalca preuzeti 27 milijuna kredita za Pevec?

“Šteta što brzinu koju su pokazali na ovom Zakonu ne pokazuju na vraćanju otetih novaca Gradu i Županiji na projektu JPP škola, jer HDZ-u je očito važniji nečiji privatni interes u komunalnim djelatnostima nego gradnja škola i razvoj obrazovanja”, dodao je Jakšić.

Sve promjene koje su se do sada događale u Komunalcu bile su usmjerene upravo prema rezanju troškova i stabiliziranju financija što se i pokazalo na primjeru Peveca, Bazena Cerine, gradskih sportskih dvorana i Doma mladih, istaknuo je Jakšić, te napomenuo kako je kreditna zaduženost Komunalca smanjena s 52 na 27 milijuna kuna. “Poslovne promjene su nešto što se u modernoj ekonomiji događa stalno, događat će se i dalje, ali za razliku od Županije ova Gradska uprava to nikada neće raditi na teret radnika”, oštar je bio Jakšić.

A što se tiče plinskog biznisa: “O plinu ne bismo dalje diskutirali, samo mi se čini da u nekim koalicijama desna ruka ne zna što radi lijeva, pa tako o sadašnjosti i budućnosti energetskog biznisa u ovoj zemlji jedno slušamo od vladajućih, dok lokalni sateliti razmišljaju drugačije. No, u to se ne bi miješali, neka si te probleme rješavaju sami.”

Pravo pitanje za koprivničku Mrežu, kaže Jakšić, jest: “Koji je njihov pogled na JPP, na izgradnju Obrtničke škole, Piškornicu, sumnjive poslove i transakcije oko iste? Hoće li dati odgovore ili moraju šutjeti za potrebe svojega šefa? Iskrenost oko brige za radnike i plaće su trebali pokazati kad je Županija, predvođena njihovim šefom Darkom Korenom, rezala plaće djelatnicima i to primjerice u istom omjeru i običnim radnicima i samom županu koji ima jednu od najvećih plaća u hrvatskom političkom svijetu.”

“Stoga im jasno poručujem: Vi ste svojom podrškom i šutnjom dozvolili da se režu plaće običnim radnicima i štedi da bi se kum Jozinović obogatio novcima građana ovih krajeva”, zaključio je Jakšić.

zatvori