Četvrtak, 25. travnja 2024.

INTERVJU: NATAŠA TETEC Nova predsjednica Uprave Komunalca: Sada imam tim koji je sposoban odgovoriti svim poslovnim izazovima

Nataša Tetec nova je predsjednica Uprave koprivničkog Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac. Dužnost je preuzela 19. veljače nakon što je njenoj prethodnici Maji Hleb istekao mandat. Uz nju, u Upravi su još i Dubravka Horvat i Goran Međurečan. U razgovoru za Dravu.info otkrila nam je kakvi su joj dojmovi s novog radnog mjesta i planovi za daljnji rad.

Zašto ste se odlučili kandidirati za čelnu funkciju koprivničkog Komunalca?

— Svaki novi posao donosi nove izazove. S obzirom na dosadašnje iskustvo koje sam stekla radeći na mjestu direktorice Podravkine tvornice Koktela, te dobro poznavanje raznih zakonskih regulativa vezanih za poslovanje komunalnog poduzeća kojim sada upravljam, smatram da sam učinila dobar izbor te da svojim znanjem i iskustvom želim i mogu poboljšati percepciju samog poduzeća istovremeno pružajući građanima kvalitetu, sigurnost, odgovornost, fleksibilnost.

Koliko se posao predsjednice Uprave Komunalca razlikuje od Vašeg dosadašnjeg posla?

— Najizazovniji i najvažniji dio posla menadžera je rad s ljudima. Svi su ljudi različiti i svatko zahtijeva poseban pristup. Međutim, poduzeće je zajednica koja mora djelovati organizirano i disciplinirano da bi postigla postavljene poslovne ciljeve. A ti ciljevi su jasni: ostvarivati poslovnu uspješnost i profit, nuditi konkurentne usluge i pobjeđivati na tržištu. Moja dužnost je da od svih, različitih osoba stvorim zaposlenike koji će biti organizirani, motivirani, disciplinirani i sposobni ostvarivati te ciljeve.

Nataša Tetec.

Planirate li kakve promjene što se tiče cijena usluga?

— Namjeravam svakako održati i stvoriti visoke standarde kvalitete i kontinuiranosti u pružanju usluga iz područja kako komunalnih tako i ostalih komercijalnih i uslužnih djelatnosti koje poduzeće obavlja.

Odrediti pravu cijenu usluga ili proizvoda čini se poput umjetnosti. Ne samo da morate biti konkurentni u odnosu na druge na tržištu, već svojim potencijalnim korisnicima morate ponuditi kvalitetnu uslugu po cijeni koju je on spreman platiti.

Smatram da je potrebno revidirati cijene naših uslužnih djelatnosti s obzirom na kvalitetu koju nudimo te konstantno pratiti tržište.

Koje ste si ciljeve postavili? Što očekujete od ovog posla?

— Namjeravam svakako održati i stvoriti visoke standarde kvalitete i kontinuiranosti u pružanju usluga iz područja kako komunalnih tako i ostalih komercijalnih i uslužnih djelatnosti koje poduzeće obavlja. Želja mi je da postanemo prepoznatljivi po kvaliteti i brzini pružanja usluge te da težimo kontinuitetu u obavljanju djelatnosti na visokoj razini profesionalnosti, efikasnosti i odgovornosti.

Prioritet svake kompanije je poboljšanje rezultata uz istovremeno smanjenje troškova, a to omogućava timski rad. Smatram da je timski rad izuzetno važan jer svi članovi tima dijele zajednički cilj, motiviraju jedni druge i angažirani su da što uspješnije i efikasnije obave zadane zadatke. Osobno smatram da sada imam tim koji je sposoban odgovoriti svim poslovnim izazovima.

Uz sve to, cilj nam je informatizacija i tehničko-tehnološka modernizacija u svim segmentima poslovanja poduzeća, potpuna usklađenost sa zakonskom regulativom u području okoliša ali i svim zakonskim i ostalim zahtjevima primjenjivim na naše poslovanje te minimiziranje negativnog utjecaja na okoliš i prevencija onečišćenja.

zatvori