Utorak, 23. travnja 2024.

ULTRAMARATONAC U KOPRIVNICI Jede burek s mesom i ćevape i vozi bicikl na ekstremno duge pruge

Da bicikliranje nije nužno samo način kako doći na posao ili provozati se po gradu pokazuje i neobičan gost koji je danas posjetio naš grad. Engleski biciklist po imenu Ian To, došao je u posjet članu Biciklističkog kluba Rotor, Renatu Cileru.
Ustupio Renato Ciler.

Ian je ultramaratonac koji je avionom iz Engleske došao u Ljubljanu i iz Ljubljane je biciklom krenuo na 2000 kilometara dugačak put po Hrvatskoj, koji završava u Puli odakle se opet avionom vraća kući. Dvostruki je pobjednik iznimno teške utrke Hard Cro, gdje biciklisti u što kraćem roku moraju probiciklirati relaciju od Dubrovnika na jugu preko Savudrije prema Sv. Martinu na Muri sa završetkom u Iloku. Cijelim putem ne smiju imati nikakvu pomoć sa strane i moraju poštivati sva pravila otvorene ceste.

Osim Hard Cro utrke, vozio je i razne druge ultramaratone, a propedalirao je i velik dio Europe. Vječno nasmijani 38-godišnjak jako voli Hrvatsku i bio je nekoliko puta ovdje, no nikad dosad u Koprivnici, a specifičnost koja ga izdvaja od ostalih sportaša je ta da obavezno kad god može, na trkama i u slobodnoj vožnji, jede gotovo isključivo burek s mesom i ćevape. Jednostavno mu ništa drugo nije toliko ukusno dok vozi! Ista stvar je bila i ovog puta.

Ustupio Renato Ciler.
Ustupio Renato Ciler.

Nakon što se najeo i popio kavu, sjeo je na svoj prilično natrpan bicikl i odjurio u vjetar na putu do Novske gdje je tu večer prespavao. Na poklon je dobio biciklističku maramu sa hrvatskim motivom i obećao je da će je ponosno nositi na Hard Cro 2018. koji se vozi 18. lipnja ove godine. No prije toga mora srušiti 17 godina star LEJOG rekord (put od vrha do dna Velike Britanije i to unutar 44 sata bez odmora) čime skuplja novac za djecu koja boluju od autizma.

Sretno mu bilo do sljedećeg posjeta!

Tekst: Renato Ciler.

zatvori