Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO U selu kod Križevaca njeguje se uspomena na Josipa Broza Tita

Kada se spominje Josip Broz Tito, danas rijetko tko želi svoje mišljenje javno izraziti, pazeći pritom da ga se ne etiketira kao pristašu ili protivnika njegova režima. Dobrovoljno vatrogasno društvo Kloštar Vojakovački održalo je u nedjelju godišnju skupštinu na kojoj su nazočili brojni gosti i prijatelji Društva. Ništa tu nije neobično, ali gosti su pomalo bili iznenađeni bistom Josipa Broza Tita postavljenoj na pozornici. U govorima se čulo da je vrijeme stalo, ali zato Tito i dalje živi u ovom križevačkom selu, piše Prigorski.hr.

Mještani nerado govore o bisti, ali stariji mještani ipak su novinarima Prigorskog rekli kako su bistu napravili rudari prije pedesetak godina. Početkom 90-ih bista je spremljena na tavanski prostor Vatrogasnog doma, a prije nekoliko godina vraćena je na pozornicu.

Titova oštećena bista nalazi se na istom mjestu tijekom održavanja svih društvenih događanja. Prigorski.hr je zabilježio jedan glazbeni broj lokalnog sastava i bistu postavljenu u Kloštru Vojakovačkom.

zatvori