Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: VELIKI KORAK KA TITULI Vrhunska obrana na čelu s Kapitanović i fantastične Vidak i Ikhneva srušile Lokomotivu nakon prave drame

Kakva drama u Koprivnici. Rukometašice Podravke Vegete slavile su u najvažnijoj utakmici sezone i stigle na korak do naslova prvakinja. U 18. kolu Prve hrvatske rukometne lige svladale su Lokomotivu rezultatom 16:15 i tako preuzele prvo mjesto prvenstvene ljestvice. Valja istaknuti vrhunsku igru u obrani te Vidak i Ikhnevu koje su postigle 14 od 16 pogodaka svoje ekipe.

Lijepo je bilo u dvorani prije starta same utakmice. Igračice obiju ekipa na teren su izašle sa štićenicima Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice. Svi zajedno zavrijedili su veliki pljesak lijepo ispunjene dvorane koprivničke Gimnazije Fran Galović. Podsjetimo, današnja utakmica bila je humanitarnog karaktera – skupljale su se donacije za adaptaciju prostora Udruge u Kampusu. Ukupno je skupljeno nešto više od 6500 kuna.

U prvih 15 minuta gledali smo izjednačenu, tvrdu utakmicu, a prvi time out pozvala je trenerica Snježana Petika pri rezultatu 6:6. Podravku su u tim trenucima vukle Vidak i Ikhneva koje su postigle po tri pogotka. Uslijedilo je bolje razdoblje Zagrepčanki pa se u 20. minuti, po prvi puta u susretu, Lokomotiva odlijepila na dva razlike.

Ipak, naše rukometašice, prvenstveno vanjska linija, do kraja poluvremena su uspjele okrenuti rezultat te su na odmor otišle s prednošću 10:9. Igrale su Podravkašice odlično u obrani, ali je napad “štekao”. Svih deset pogodaka postigle su vanjske pucačice, ali valja priznati da krila i pivoti nisu uspijevali dobiti upotrebljive lopte.

Ni u nastavku susreta stvari se nisu promijenile. Igralo se gol za gol te je u 40. minuti susreta rezultat bio 13:12. Spojila je tada Kapitanović tri obrane u nizu, a naše rukometašice su to iskoristile i pobjegle u 45. minuti po prvi puta na tri razlike prednosti. Semafor je pokazivao 15:12.

U posljednjih 10 minuta igre Podravka je ušla s velikih plus četiri, 16:12. Činilo se tada kao da je sve gotovo, ali se Lokomotiva nije predala. Gošće su stigle rezultat te je na semaforu 5 sekundi prije kraja utakmice stajao rezultat 16:15. Lopta je bila u rukama Zagrepčanki, ali nisu uspjele realizirati svoj napad.

Uistinu prava drama, ali na kraju zaslužena pobjeda Podravke koja je tako preuzela prvo mjesto na ljestvici i stigla na korak do titule prvakinja.

zatvori