Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Udruga žena Vinica proslavila je Dan žena

Udruge žena Vinica proslavila je u subotu u tamošnjem Društvenom domu Dan žena.

Pred mnogobrojnim okupljenima Slavica Stančec, predsjednica Udruge pročitala je pismo kojim su upravo one 2011. godine inzistirale na zaštiti žena, odnosno zaštiti žrtve od nasilnika. S ponosom je istaknula kako je sedam godina nakon njihove inicijative veliki dio prijedloga uvršten u Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji. Ispred grada Koprivnice proslavi je prisustvovao Mišel Jakšić, gradonačelnik.

– Sve ono što piše u Zakonu i sve ono što je rečeno u Istanbulskoj konvenciji je pred nama kao jedan test jel’ možemo postati moderno i tolerantno društvo. Pred nama je vrijeme kada moramo početi razmišljati kako poticati društvo, odnosno posložiti sustav da potiče žene, potiče mlade da stvaraju obitelji, da vode brigu o svojim bližnjima te da im omogućimo da za svoj rad dobiju poštenu plaću. To su pitanja na koja ćemo morati svi zajedno dati odgovor – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Osim o nasilju nad ženama raspravljalo se i o vršnjačkom nasilju, a na tu temu osvrnuo se Zlatko Martić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnice. Župnik Dominik Vukalović također je iznio svoj stav te napomenuo kako žrtva, bilo to žena, dijete ili muškarac uvijek treba biti zaštićena te treba imati podršku okoline.

zatvori