Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: POČELA SPIN LIGA Usprkos ledenoj rijeci, Hrvoje Kuzmić nakon dva kola odličan peti

Predstavnici koprivničkog ŠRK Šoderica postigli su odlične rezultate u prva dva kola hrvatske Spin lige koja su održana prošli vikend na rijeci Rječini u mjestu Jelenje pokraj Rijeke.

Hrvoje Kuzmić u prvom kolu osvojio je 7., u drugom kolu 6. mjesto pa je na kraju završio na 5. mjestu. Mirko Hanžeković u prvom kolu bio je 9., u drugom 13. i rezultati su to koji su ga nakon dva kola smjestili na 12. mjesto. Mihael Hunjadi iz ŠRD Štuke Donja Dubrava u prvom kolu bio je 6., u drugom 9. te je ukupno završio na 6. mjestu.

– Na rijeci Rječini ribolov je bio težak i zahtjevan. Iako je vodostaj bio gotovo idealan zbog hladne i snježne vode riba nije bila previše aktivna iako je bilo dodatno poribljeno sa pastrvama. Riba se zadržavala na mirnijim osunčanim mjestima i u dubljoj vodi na svega 6 od 34 označena natjecateljska mjesta te je o ulovima najviše odlučivao izvučeni startni broj. Tko je od 17 natjecatelja imao mali startni broj mogao se nadati ulovu, a ostali su morali pronaći gdje koju ribu da bi ostvarili ulov. Koliko je to bilo teško vidi se po rezultatima gdje je u svakom krugu natjecanja drugi dana bilo po osam natjecatelja bez ulova – dojmovi su Mirka Hanžekovića.

Natjecanje je održano u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba “Rječina”uz pomoć predstavnika Hrvatske Spin Lige.

Sljedeća dva kola lige na rasporedu su 28. i 29. travnja ponovno u Gorskom kotaru, ali ovaj puta na rijeci Čabranki.

zatvori