Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: PETGRAD OSVOJIO KC LIGU Šimunić hat-trickom srušio Udrugu i donio svojoj ekipi naslov

Petgrad je novi prvak KC Lige, popularnog malonogometnog natjecanja pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info. Iako nije odigrano cijelo kolo Petgradovci su u odlučujućoj utakmici svladali Udrugu za mali nogomet Koprivnica rezultatom 3:1 i tako i teoretski osigurali naslov.

Susret je bio itekako zanimljiv. Sijevale su šanse na obje strane, bilo je odličnih akcija, ali i poneki grubi faul što je i logično jer su se obje momčadi borile za naslov. Poveo je Petgrad golom Šimunića početkom prvog poluvremena, a za 1:1 zabio je Milivojević. Valja istaknuti da je Kokša u međuvremenu promašio šesterac.

U nastavku susreta Petgrad je predvođen Šimunićem stigao do pobjede. Hat-trickom ofenzivca Petgradovci su slavili rezultatom 3:1 i tako stigli do naslova.

– Zasluženo smo osvojili prvo mjesto što govori podatak da nemamo poraz kroz cijelu ligu. Iako smo se nakon treće kola se počeli raspadati uspjeli smo skupiti glave i na kraju doći do naslova prvaka. Što se tiče današnje utakmice, igrači Udruge su zaista odlični igrači, nije bilo lagano, ali mislim da je na kraju mladost presudila jer smo tehnički bili podjednaki. Što se pak tiče tri pogotka koje sam postigao, zasluga je to cijele ekipe i ne mogu ništa drugo reći nego da mi je drago zbog toga – rekao nam je junak odlučujuće utakmice Igor Šimunić.

KC Liga nastavlja se do večernjih sati. Podsjetimo, današnji sportski dan u dvorani Srednje škole protkan je humanitarnim karakterom. Na inicijativu medijskih pokrovitelja KC Lige, Radio Drave i portala Drava.info te njihovog suradnika Zorana Vlaha, igrat će se utakmica između selekcija najboljih igrača KC Lige i najboljih igrača Prve županijske lige.

Susret koji će zasigurno privući veliku pažnju igrat će se u sklopu humanitarne akcije ‘Svi za Matea’. Riječ je o Mateu Galjeru, 14-godišnjaku iz Prugovca koji ima vrlo izraženu idiopatsku skoliozu kralježnice te mu je potrebna operacija. Ulaz u Sportsku dvoranu Srednje škole Koprivnica i ovaj put je besplatan, dakle neće se prodavati ulaznice, već će se na ulazu prikupljati dobrovoljni humanitarni prilozi.

zatvori