Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Otvorena izložba koprivničke umjetnice Nade Dombaj

Izložba koprivničke umjetnice Nade Dombaj pod nazivom “Svaki dan je novi dan” otvorena je ovog vikenda u Likovnoj galeriji u Križevcima.

Koprivnička umjetnica ove godine slavi 50. obljetnicu svog stvaralaštva, a prošle joj je godine uručena Zahvalnica Koprivničko-križevačke županije za uspjehe u radu i postignute zasluge na području likovnog stvaralaštva i humanitarnog rada.

Izložbu je otvorio župan Darko Koren koji je i tom prilikom istaknuo kako je Nada Dombaj vodeće ime likovnog amaterizma u našoj županiji i šire te joj zahvalio na doprinosu umjetničkom stvaralaštvu kojim nas promiče.

Inače, Nada Dombaj dolazi iz Koprivnice, a rođena je 1948. godine u Drnju. Članica je likovne sekcije KUD-a Podravka 72, bila je sudionica mnogobrojnih izložbi u zemlji i inozemstvu i uspješno je ilustrirala mnoge knjige što je rezultiralo priznanjima, nagradama i pohvalnicama Hrvatskog sabora za kulturu i drugih.

Uvrštena je u likovne antologije, a važno je istaknuti i njezin humanitaran rad, kako s djecom, tako i sa starijim osobama, kao i doprinos pomaganju hrvatskim braniteljima za vrijeme Domovinskog rata.

zatvori