Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: Nogometašice koprivničke Srednje škole predstavljale Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Izraelu

Nogometašice koprivničke Srednje škole predstavljale su Hrvatsku u Izraelu na Svjetskom prvenstvu u futsalu za srednje škole. Koprivničanke su, pod vodstvom profesorice Ivane Posavec Gregurine, osvojile osmo mjesto.

U svojoj prvoj utakmici na turniru poražene su od Italije rezultatom 4:3, a valja istaknuti da im je jedan gol tijekom utakmice poništen. U drugoj nisu imale šanse protiv kasnijih svjetskih prvakinja Brazilki koje su se ‘prošetale’ turnirom. Rezultat te utakmice bio je 8:0.

Najveću nesreću naše nogometašice imale su protiv Belgije kada su izgubile 5:4 i to pogotkom u posljednjoj minuti. Koprivničke srednjoškolke upisale su minimalan poraz i od Kine s 4:3, dok su u utakmici za osmo mjesto svladale Izrael s uvjerljivih 6:1.

– Ovo je za nas jedno veliko iskustvo koje ćemo pamtiti do kraja života. Moram istaknuti da smo igrale protiv ekipa koje se sastoje od nogometašica koje treniraju u nogometni klubovima, dok smo mi imali tek jednu takvu uz tri rukometašice, dvije košarkašice, jednu hrvačicu i ostale cure koje nisu ni u jednom sportu. Unatoč tome pokazali smo odličnu igru i u svim ključnim utakmicama ostale kratke tek za jedan gol. Da je bilo mrvicu više sreće bile bi među prve četiri ekipe – objasnila nam je profesorica Ivana Posavec Gregurina.

Ostaje mala žal što za koprivničku Srednju školu nisu mogle igrati igračice koje su osvojile Državno prvenstvo jer su, prema pravilima određenima prije turnira, postale prestare u zadnjih godinu dana. Unatoč tome što se u Koprivnicu vraćaju bez medalje naše cure moraju biti ponosne na svoj uspjeh i činjenicu da su predstavljale Hrvatsku na jednom tako velikom natjecanju.

IZVOR: FB Ivana Posavec Gregurina
IZVOR: FB Ivana Posavec Gregurina
IZVOR: FB Ivana Posavec Gregurina
IZVOR: FB Ivana Posavec Gregurina
zatvori