Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Naši vatrogasci položili ispite za suce

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, uz domaćinstvo DVD-a Koprivnica, održani su ispiti za vatrogasne suce.

Kandidati su ispitima pristupili nakon dva održana pripremna seminara koja su vodili Antun Petric i Mladen Kanižaj te postigli iznimno dobar uspjeh s obzirom na prolaznost u ostalim županijama.

Prvi ispit održan je dana 8. ožujka i to za dosadašnje vatrogasne suce. Tom prilikom licencu su obnovila 23 suca iz Koprivničko-križevačke županije i jedan sudac iz Varaždinske županije. Svi dosadašnji suci obnovili su licence za odrasle kao i za podmladak i mladež.

Drugi ispit održan je dana 11. ožujka i to ispit za jednog dosadašnjeg suca i 17 kandidata za nove suce iz Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Varaždinske županije. Dosadašnji sudac uspješno je obnovio licencu za odrasle kao i za podmladak i mladež.

Od 17 kandidata za nove suce, njih deset iz Koprivničko-križevačke županije uspješno je položilo ispit za odrasle, kao i za podmladak i mladež.

Nezaobilazan čimbenik samih vatrogasnih natjecanja svakako su i suci koji dijele pravdu, stoga valja napomenuti da od danas imamo 33 vatrogasna suca s područja cijele Koprivničko-križevačke županije.

Svi kandidati koji nisu zadovoljili na ispitima imat će priliku za ponavljanje ispita veoma brzo, najvjerojatnije tijekom travnja ove godine.

zatvori