Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Lovro Mršić novi je dječji gradonačelnik Koprivnice

Konstituirajuća sjednica 4. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Koprivnice održana je u utorak, 27. ožujka u Gradskoj vijećnici. Novoizabrani dječji vijećnici, njih 14, izabrali su dječjeg gradonačelnika i tajnika.

Za izbor dječjeg gradonačelnika grada Koprivnice kandidirali su se Lovro Mršić, Petra Canjuga, Matija Šimek i Fabian Perošić. Kandidati su prisutnima predstavili svoj dosadašnji rad i svoje planove koje žele ostvariti kao dječji gradonačelnici. Nakon predstavljanja dječji vijećnici pristupili su tajnom glasovanju, te je većinom glasova za novog dječjeg gradonačelnika grada Koprivnice izabran Lovro Mršić.

Dječji vijećnici birali su i tajnika Dječjeg gradskog vijeća. Među kandidiranima Rozalijom Kokšom, Petrom Canjugom, Matijom Šimekom, Fabianom Perošićem i Janom Dombaj, većinom je glasova izabrana Jana Dombaj.

Dječji vijećnici iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” su Matija Bogomolec i Nika Sačer; iz OŠ “Braća Radić” Ida Geto, Paola Ferenčić i Rozalija Kokša; iz OŠ “Đuro Ester” Dorian Tarle, Fabian Perošić, Matija Šimek, Nika Stančin i Vanja Setinšek; te iz Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” Senada Bogdan.

Na samom početku novoizabrane dječje vijećnike ispred Grada Koprivnice pozdravili su Mišel Jakšić, gradonačelnik i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

zatvori