Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Koprivnički gradski vijećnici većinom glasova prihvatili polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić podnio je danas pred Gradskim vijećem izvješće o svom polugodišnjem radu.

— Moram reći da sam prije svega zadovoljan jer smo pokrenuli nove procese, vjerujem da smo s novim ljudima napravili dobar “kvasac” za novi iskorak Koprivnice. Uspjeli smo dobiti ljude iz realnog sektora i vjerujem da možemo napraviti puno u vremenima koja su pred nama. Bilo je puno napisa o radovima koji kao neće nikad završiti, pisalo se da je to mazanje očiju i da je to predizborna kampanja. Priveli smo ih kraju, pa čak i radove na Ulici hrvatske državnosti — rekao je Jakšić te najavio izgradnju spojne ceste Starigrad – Reka i početak izgradnje Inkubatora kreativnih industrija, ali i energetsku obnovu najveće koprivničke osnovne škole, “Braća Radić”. Podsjetio je gradonačelnik Jakšić i na besplatne bilježnice koje dobivaju svi koprivnički prvašići, subvencioniranje udžbenika i stipendije.

HDZ-ov Ernest Forjan rekao je da njegov klub ne može prihvatiti polugodišnje izvješće. Dotaknuo se prodaje plinskog biznisa i novca od prodaje za koji se ni dan-danas, kaže, ne zna u što će se uložiti ili u što se uložilo. Tu je i Pevec, na kojeg godinama upozoravaju, a po tom pitanju se ne radi ništa, i škola na Podolicama. Sve to trebalo je, smatra Forjan, uvrstiti u to izvješće.

— Ne osjećam toliku odgovornost koju mi pokušate staviti na leđa. Nekoliko puta sam pričao o liberalizaciji plinskog biznisa i ponovit ću još jednom: ne može se Komunalac tući s kompanijama s milijunima kubika plina. Kad pričamo o Ulici hrvatske državnosti, prvi sam kao papagaj ponavljao koje probleme imamo, o ljepotama hrvatske javne nabave. Ići ćemo na sud i ne vidim krivicu Gradske uprave za probleme u građevinskom sektoru. Ta ulica danas izgleda puno bolje od one koju smo dobili od ŽUC-a — poručio mu je gradonačelnik i još jednom ponovio da, što se tiče škole na Podolicama, Vlada Gradu duguje četiri milijuna kuna za Gimnaziju.

— Vlada Andreja Plenkovića “zakuhala” nam je situaciju sa školom na Podolicama, pokušat ćemo naći rješenje. Svjesno se krše potpisani sporazumi, rade od nas majmune — poručio je Jakšić s govornice. Priča o Pevcu, složio se, nije idealna, no u tijeku su razgovori s investitorima i vjeruje da će uskoro biti privedena kraju.

Nezavisni Antonio Grgić smatra pak da u izvješću o radu gradonačelnika nedostaje što se od ove Gradske uprave može očekivati.

— Naša ljestvica je visoko podignuta. Postali smo sveučilišni grad, što se dogodilo za vrijeme gradonačelnice Želježnjak, za vrijeme Zvonimira Mršića dobili smo gimnaziju. Ja iz ove šume od izvješća ne vidim iskorak koji ćemo napraviti u ovih četiri godine. Mi sad moramo planirati i donositi strateške dokumente — pojasnio je Grgić.

Gradonačelnik Jakšić odgovorio mu je da je riječ o tehničkom izvješću u koji se ne mogu pisati vizionarske ideje.

Izvješće o Jakšićevom radu prihvaćeno je s 11 glasova za i devet protiv, a jedan vijećnik bio je suzdržan.

zatvori