Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: KAKAV DEBI Kristijan Bistrović prve minute za CSKA upisao protiv francuskog velikana Lyona

Bivši igrač Slaven Belupa Kristijan Bistrović upisao je prve službene minute u dresu svog novog kluba, ruskog CSKA iz Moskve. Debi mu je bio i više nego upečatljiv s obzirom na to da je na drugoj strani stajao francuski velikan Lyon.

Utakmica koja je završila rezultatom 1:0 za Francuze igrana je u sklopu osmine finala Europske lige, a Bistrović je na terenu bio od 82. minute.

– Moram priznati da nisam imao neki poseban osjećaj kada sam ulazio. Mogao bih pričati svašta, ali zaista sam shvatio utakmicu kao utakmicu. Možda nisam ni bio svjestan situacije oko sebe. Sjećam se kada sam prvi puta ulazio za Slaven Belupo, koljena su malo klecala, srce je jako kucalo, ali sad je bilo sve OK – rekao nam je svoje prve dojmove nakon utakmice Bistrović.

Ustupio Kristijan Bistrović.

Veznjak rodom iz Imbriovca još uvijek se nije smjestio u potpunosti u Rusiji, ali kaže da je trenutno sve i više nego odlično.

– Snalazim se kako mogu i znam. Moskva je zaista neopisivo veliki grad. Upravo sam uselio u stan kojeg još uvijek namještam. Zanimljivo je da sam samo 700 metara od stadiona i na deset minuta od Crvenog trga, a da mi do trening kampa treba više od sat vremena jer su gužve na cestama u Moskvi ogromne. Uskoro ću dobiti auto od kluba pa će mi to uvelike olakšati stvari – objasnio je veznjak.

Ustupio Kristijan Bistrović.

Što se tiče nogometa, sama činjenica da je Bistrović u svim službenim utakmicama do sada bio na klupi te da je ušao protiv Lyona govori da je na dobrom putu i da se na njega itekako računa u CSKA.

– Trener mi je rekao da dobro radim i da moram tako nastaviti, a onda će doći i minute na utakmici. Stvarno sam zadovoljan i iz dana u dan je sve bolje što se toga tiče – zadovoljan je Bistrović.

Ustupio Kristijan Bistrović.

Ipak, ima i jedna mana odlaska u tako velik klub.

– Daleko sam od svojeg Imbriovca i svoje Koprivnice. Nedostaju mi roditelji, cura i prijatelji, ali to je život nogometaša. Evo srećom, sada su svi tu kod mene u Moskvi. Bit će tjedan dana pa se doma vraćaju mama i brat, a tata ostaje da mi dodatno olakša prilagodbu – zaključio je Bistrović.

Odlazak od kuće mladom igraču nikad nije lagan, pogotovo odlazak u toliko udaljenu Moskvu. Ipak, kako je i sam rekao, to je život nogometaša, a s obzirom na to da znamo radne navike našeg Kikija i koliko je odgovoran vjerujemo da ćemo ga još dugo gledati u najjačim klubovima Europe.

zatvori