Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Jakšić: Plan nam je da Koprivnica bude u sljedeće dvije, tri godine grad bez deficita i bez kredita

Svi koprivnički gradski vijećnici digli su ruke za smanjenje kamata na dva dugoročna kredita.

Naime, dvije točke dnevnog reda jučerašnje sjednice bile su vezane uz donošenje izmjena Odluka o zaduživanju Grada jer je Gradska uprava s poslovnom bankom dogovorila smanjenje kamate na kredite iz 2012. i 2014. godine.

Kod obje odluke vijećnici su bili jednoglasni, a sada će ih morati prihvatiti i Ministarstvo financija. Kad se to dogodi, kamata prvog kredita trebala bi se s 6,5 % smanjiti na 3,65 %, a drugog s 5,5 % na 3,85 %.

— Neke naše odluke i bolja pregovaračka pozicija zbog niza razloga, da ih sad sve ne nabrajam, dovela nas je u mogućnost da sjednemo s bankom kod koje imamo ta dva kredita i da razgovaramo o smanjenju kamata. Veseli me da ćemo na tome ušparati između 500 i 600 tisuća kuna. To je na tragu našega plana da Koprivnica bude u sljedeće dvije, tri godine grad bez deficita i grad bez kredita. Mislim da putem kojim smo krenuli možemo to ostvariti — rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podsjetimo, 2012. godine Grad je podigao kredit od  40 milijuna kuna kako bi s 32 milijuna pokrio troškove izgradnje Palače pravde, a sa osam milijuna Kampusa. Drugim kreditom, iz 2014. godine, Grad se zadužio za 15 milijuna kuna. S 10 milijuna financirana je gradnja mrtvačnice, a preostalih pet uloženo je također u Kampus.

 

zatvori