Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Hrabri vatrogasci spasili obiteljsku kuću od požara koji je progutao štagalj, kasnije u trenu ugasili šikaru u plamenu

Koprivnički vatrogasci imali su danas pune ruke posla. Prvo je u jutarnjim satima buknula vatra na gospodarskom objektu, a maloprije su gasili požar otvorenog prostora.

Oko 9 sati zapalio se štagalj u Plavšincu, a u gašenju požara vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice pomogli su i dobrovoljni vatrogasci iz Novigrada Podravskog.

– Dolaskom na adresu zatečen je požar štaglja u razbuktaloj fazi te većeg dijela krovišta svinjca koji je u nastavku štaglja. Na svinjac se nadovezuje kuća koju još nije zahvatio požar i nju smo spasili – rekla nam je zamjenica zapovjednika JVP-a Jasminka Jakupec.

Vatrogasci su motornim pilama morali razrezati i rušiti dio drvene konstrukcije štaglja koja se veže na svinjac jer je narušavala sigurnost konstrukcije svinjca. Nakon što više nije bilo opasnosti od daljnjeg širenja požara koprivnički vatrogasci predali su požarište novigradskom DVD-u koji je nastavio s raščišćavanjem i saniranjem zgarišta.

Oko 13:40 sati javljeno im je da gori otvoreni prostor uz prugu na Križevačkoj cesti. Vatru koja je gutala šikaru ugasili su za nekoliko minuta.

 

zatvori