Ustupila Željka Novosel.
Radove malih filmaša nastale na prošlogodišnjim filmskim radionicama u Koprivnici, ali i ostalim hrvatskim gradovima, možete besplatno pogledati sutra (u srijedu, 7. ožujka) u Kinu Velebit.

Riječ je o festivalu “Frooom!” koji će objediniti radove polaznika filmskih radionica održanih prošle godine u Rijeci, Splitu, Sinju, Prelogu, Zagrebu i Koprivnici. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Do sada je kroz filmsku školu “Frooom!” prošlo 600 polaznika u dobi od 8 do 12 godina, a samo u 2017. godini snimljeno je 55 kratkih filmova svih postojećih i još neimenovanih žanrova; od igranih, animiranih, tematskih, povijesnih, dokumentarnih, avanturističkih, fantasy do eksperimentalnih.

Inače, “Frooom!” je inovativni obrazovni program koji se u organizaciji Bacača sjenki, pod sloganom “Što ne vidiš gledajući film” diljem Hrvatske kontinuirano održava od 2012. godine, a polaznicima na korištenje i u trajno nasljeđe ostavlja, poručuju organizatori, znanje, bonton, opću kulturu, kritičko razmišljanje te pojam o pametnom organiziranju slobodnog vremena.

Festival počinje u 11 sati.