Srijeda, 24. travnja 2024.

Farmaceuti propustili riješiti utakmicu u prvom poluvremenu pa preokretom izgubili od Istre

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 26. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju u Puli kod Istre poraženi su rezultatom 2:1 u utakmici u kojoj su pokazali dva lica: odlično u prvom poluvremenu i loše u drugom.

Trener Tomislav Ivković u odnosu na prošlu utakmicu napravio je dvije izmjene. Umjesto kartoniranog Vidovića mjesto u sastavu pronašao je Puclin, a umjesto ozlijeđenog Trebotića Bouadla.

U prvom poluvremenu Farmaceuti su u potpunosti nadigrali Istru. Ivanovski je već u prvoj minuti promašio veliku priliku kada mu je Iveša obranio udarac u situaciji jedan na jedan. Pokušao je ubrzo nakon toga i Puclin udarcem s vrha šesnaesterca, ali je njegov udarac završio u bloku.

Slaven je poveo u 23. minuti kada je Ivanovski bio precizan s bijele točke. Pogodak Makedonca za 1:0 bio je njegov deseti u sezoni. Do kraja poluvremena Farmaceuti su propustili riješiti utakmicu. Prvo je Delićev udarac s desetak metara blokirao obrambeni igrač Istre, a onda je Ivanovski pred sam kraj poluvremena propustio realizirati još jednu ‘mrtvu’ šansu kada se s centra s jurio sam prema golu domaćina i pogodio stativu.

Valja istaknuti da je domaćin postigao pogodak za 1:1, ali je isti poništen zbog zaleđa. Ponovljena snimka pokazala je da se radilo o dvojbenoj situaciji.

Istra je puno bolje otvorila nastavak utakmice te je blitzkriegom u dvije minute preokrenula rezultat. Neshvatljivo se Slaven povukao nakon toliko dominantnog prvog poluvremena, a to su iskoristili Ottochian u 58. i Roce u 60. minuti.

Kao da su momčadi zamijenile dresove u poluvremenu pa je domaćin u idućih deset minuta pogodio gredu i promašio još jednu odličnu šansu. Smirila se utakmica nakon toga, a Ivković je na teren poslao tri ofenzivca: Pejića, Tatara i Rebernika.

Baš je Pejić u 85. i 87. minuti propustio dvije velike prilike. Prvo mu je Iveša obranio udarac u situaciji jedan na jedan, a onda je i loše zahvatio loptu iz voleja iako je bio u idealnoj situaciji na desetak metara.

Ovim porazom Slaven je ostao petoplasirana momčad prvenstva s 31 osvojenim bodom, a u idućem kolu odlazi na gostovanje u Osijek.

26. Kolo Prve HNL:

Pula:

Istra 1961– Slaven Belupo 2:1 (0:1)

ISTRA 1961: Iveša – Matas, Prce, Zgrablić, Pavić – Halilović, Maksimović, Ottochian – Jakić, Matei, Roce. Još su igrali:  Bady, Kerić. TRENER: Darko Raić Sudar

SLAVEN BELUPO: Marković – Goda, Katić, Musa, Kitanovski – Bouadla, Puclin, Vidović, Puclin – Delić, Ivanovski, Doležal, još su igrali: Pejić, Rebernik, Tatar. TRENER: Tomislav Ivković.

zatvori