Četvrtak, 28. ožujka 2024.

DOJMOVI PODRAVKAŠICA NAKON POBJEDE: Očito ne znamo drugačije, ali drama je zakon!

‘Očito ne znamo drugačije nego ovako, postale smo specijalisti za dramu’ zaključak je trenerice Snježane Petike i njenih igračica nakon dramatične pobjede izborene u posljednjih nekoliko sekundi protiv Lokomotive. Teška, tvrda i napeta utakmica koja je iznjedrila dva velika boda, gotovo sigurno vrijedna titule.

— Evidentno je bilo da smo se malo pogubile pred kraj utakmice. Bile smo u grču u napadu, srljale smo i nismo poštivale dogovoreno. Vjerojatno je na to utjecala i naša obrana koju smo igrale zaista odlično te smo gubile puno snage zaustavljajući njihove napade, ali i pritisak pod kojim smo bile jer nam je utakmica bila “biti ili ne biti”. Kad znaš da moraš puno je teže igrati. Ipak, želim naglasiti, prvenstvo nije gotovo, ne smijemo nikoga podcijeniti i ne smijemo ispustiti iz ruku ovo što smo tako teško stekli — riječi su trenerice Snježane Petike nakon utakmice.

Jedna od igračica koje su vukle danas do pobjede bila je Marijeta Vidak koja je postigla sedam pogodaka. Ona i Ikhneva su zabile 14 od 16 pogodaka Podravke.

— Uh, što reći nakon ovakve drame. Čestitam curama na ovoj zaista velikoj pobjedi. Moram pohvaliti obranu koja nam je danas bila na vrhunskoj razini. Želim zahvaliti i publici što je stigla u dvoranu u ovako velikom broju. Jesmo stigle na korak do titule, ali ništa još nije gotovo. Moramo u svaku utakmicu do kraja ući maksimalno motivirane i još jednom donijeti titulu u Koprivnicu — objasnila je Vidak.

Četiri ključne obrane u trenucima kad se lomio rezultat imala je Ivana Kapitanović koja je skromno rekla da je zbog takvih stvari tu.

— Bilo je teško. Mislila sam kad smo se odvojili na 16:12 da nećemo dopustiti da dođe do drame, ali nije tako ispalo. Puno smo se trošile u obrani i tako gubile dosta snage pa smo u napadu srljale i griješile. Ipak, najbitnije je da smo pobijedile i da smo na dobrom putu za osvojiti prvenstvo. Drago mi je da smo titulu praktički donijele u našoj dvorani, u Koprivnici, ali do kraja prvenstva nema “lako ćemo” — rekla nam je jedna od junakinja utakmice, golmanica Ivana Kapitanović.

Kapetanica Ana Debelić napustila je utakmicu prije njenog kraja zbog tri isključenja. Borbena kružna napadačica dala je zadnji atom snage diktirajući ritam u obrani, a posljednjih 10 minuta bila je najglasnija navijačica na tribinama.

— Što se mene tiče drama je zakon, haha! — odlično je bila raspoložena kapetanica te je nastavila: — Dale smo zaista sve od sebe u obrani. Napad je malo “štekao”, ali nakon ovakve pobjede to je manje bitno. Pohvalila bih sve cure, nije bilo lako igrati pod ovakvim pritiskom. Nema slavlja, okrećemo se novim utakmicama. Puno je prepreka do nove titule, ali spremne smo — zaključila je Debelić.

Uistinu velika pobjeda, ali kao što su cure rekle – nema opuštanja. Podravkašice kao prvoplasirana ekipa lige već u subotu gostuju u Rijeci kod Zameta.

zatvori