Srijeda, 27. ožujka 2024.

Bolnica: Nismo pogriješili u postupanju s pacijenticom koja je umrla nakon prijema na Hitnoj

U liječenju i postupanju s pacijenticom N. P. (75) koja je preminula nakon pregleda u Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’ nije bilo pogrešaka, stoji u priopćenju koje je medijima danas stiglo iz Uprave bolnice.

Riječ je o slučaju Nade Petric iz Velikog Ravena kod Križevaca koji je u ponedjeljak objavio Podravski list. Nada se 5. ožujka požalila na srčane tegobe i suprug Franjo odveo ju je na Hitni bolnički odjel, odnosno Objedinjeni hitni bolnički prijem, u koprivničku bolnicu. Nakon gotovo devet sati čekanja na pregled je primljena u 2:50, deset minuta kasnije puštena je kući bez terapije, a kod kuće se srušila u kupaonici i umrla.

“Na zahtjev ravnatelja, dr. Mate Devčića, proveden je izvanredni unutarnji nadzor na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu – OBHP-u”, priopćili su iz bolnice. Imenovan je Tim za izvanredni unutarnji nadzor koji je izvršio uvid u kompletnu medicinsku dokumentaciju pacijentice, analizirao očitovanje voditeljice OBHP-a, odjelnog liječnika koji je pacijenticu primio te medicinskih sestara koje su kao trijažne sestre pacijenticu zaprimile i odvele na pregled.

“Prema zaključcima imenovanog Tima za izvanredni unutarnji nadzor, uzevši u obzir sve navedeno, sukladno trenutno važećim medicinskim smjernicama i pravilnicima, greške u liječenju i postupanju sa pacijenticom N.P. (75) tijekom njenog boravka u Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’ Koprivnica nisu nađene”, zaključuju u priopćenju iz bolnice, uz izražavanje sućuti obitelji zbog Nadine iznenadne smrti.

zatvori