Četvrtak, 25. travnja 2024.

Američki studenti posjetili Koprivnicu

Studenti preddiplomskog studija Business Administration u sklopu Ross School of Business Sveučilišta u Michiganu posjetili su 1. ožujka Gradsku upravu grada Koprivnice, u sklopu međunarodne razmjene studenata Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta. Dobrodošlicu su im zaželjeli gradonačelnik Mišel Jakšić, njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

— Primarno su došli u Koprivnicu da se upoznaju s primjerima naše pozitivne i dobre prakse iz smjera održivog razvoja i energetske učinkovitosti, ali i svega onoga što radimo kad pričamo o poticanju poduzetništva, sve one naše projekte koje smo pokrenuli i koje ćemo pokrenuti. Naravno da je tu perjanica Inkubator kreativnih industrija i ono što moram reći da nam je izuzetno drago kad dođu ljudi iz Amerike i kad na kraju kažu da su izuzetno zadovoljni iskoracima koje ovaj naš mali grad radi — istaknuo je nakon prijema gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž gostima iz Sjedinjenih Država ukratko je predstavila Koprivnicu, njenu povijest i tradiciju te kompanije koje posluju u gradu. Nebojša Kalanj, viši stručni suradnik za održivi razvoj i europske poslove, gostima je detaljnije predstavio najvažnije održive razvojne projekte i uspjehe Grada Koprivnice u posljednjih godina – Civitas Dyn@mo, Cycle in a Network, Let’s Move, Enerman i RefurbCulture. Kalanj je studentima približio i koncept prvog zelenog kvarta “Lenišće – istok” te zelenog javnog kompleksa “Kampus” kao i novi smjer na Sveučilištu Sjever, Održivu mobilnost i logistiku.

Nakon prijema u Gradskoj upravi američki gosti posjetili su Koprivnički poduzetnik gdje su im predstavljeni projekti Europske unije te rad Poduzetnika. Također, predstavnici startupa Nanodiy i Codebox ukratko su predstavili kompanije, a potom su gosti s domaćinima obišli i pogone tvrtke Eurospužva te vinarije Kostanjevec.

Studenti Ross School of Business u sklopu kolegija Cross-Cultural Negotiation and Dispute Resolution borave u Hrvatskoj na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Studenti će u Hrvatskoj boraviti do nedjelje, 4. ožujka.

zatvori