Petak, 19. travnja 2024.

ŽUPANIJSKO IZ ENGLESKOG Koprivnički srednjoškolci Lana Bermanec, Lovro Grgić i Rea Tot prvi u svojim kategorijama

Koprivnička Osnovna škola “Braća Radić” bila je domaćin Županijskog natjecanja iz engleskoga jezika.

Na natjecanju je sudjelovalo pedesetak učenika osmih razreda osnovnih te drugih i četvrtih razreda srednjih škola.

U kategoriji osmih razreda najuspješnija je bila Karla Varga iz Osnovne škole Legrad.

Među gimnazijalcima drugih razreda najviše bodova postigla je Lana Bermanec iz Gimnazije “Fran Galović”, druga je također bila koprivnička gimnazijalka Marija Vugrinec, dok su treće mjesto podijelili Leonardo Lovnički iz koprivničke Gimnazije te Laura Vukelja iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca.

U kategoriji drugih razreda srednjih škola od koprivničkih srednjoškolaca istaknuli su se Marko Seđek i Dejan Andrašić iz Obrtničke škole koji su bili drugi i treći.

Lovro Grgić iz koprivničke Gimnazije imao je najviše bodova u kategoriji četvrtih razreda gimnazija, dok su Matija Jendrašić iz Strukovne škole Đurđevac i Rea Tot iz Srednje škole Koprivnica bili prvi među učenicima četvrtih razreda srednjih škola. Iz te kategorije vrijedi istaknuti i da je Tin Šešok iz koprivničke Srednje škole bio drugi, a Leonardo Gazdek iz Obrtničke škole Koprivnica treći.

Učenici koji su u svojim kategorijama ostvarili broj bodova koji zadovoljava kriterije za nastavak natjecanja bit će predloženi za državno natjecanje.

Za zabavni uvod u natjecanje pobrinuli su se učenici 7. razreda, članovi dramske skupine sa svojom voditeljicom Ines Vađunec koji su uprizorili igrokaz “Histerical History of Trojan War”.

 

zatvori