Petak, 29. ožujka 2024.

Provjerili smo zašto studentska menza u Kampusu još uvijek nije proradila, iako je trebala još prošle jeseni

Studentski restoran i kafić u Sveučilištu Sjever, u koprivničkom Kampusu, još nije proradio iako je otvaranje najavljeno za prošlu jesen, primijetila je gradska vijećnica Adriana Vidović (SDP) koja je na sjednici Gradskog vijeća pitala hoće li i kad to doista biti i realizirano.

A gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio je da ne može do kraja ulaziti u autonomiju sveučilišta. On je tek jedan od članova Sveučilišnog savjeta, kaže, no ipak nešto i zna:

— Kad pričamo o samoj menzi, građevinski radovi su gotovi. Spuštanje sredstava od strane ministarstva nije išlo dogovorenim i zacrtanim tempom. Jesu li se sa Sveučilišta malo požurili ili je netko malo zakasnio, sad nije bitno. No, sam natječaj za nabavu unutarnje opreme potrebne za pokretanje menze je pred krajem. Prošli tjedan nam je Sveučilište reklo da bi do kraja ove akademske godine menza trebala biti stavljena u funkciju.

I prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša rekao nam je da je u tijeku postupak javne nabave za opremu, a izrazio je i uvjerenje da će studentski restoran u Koprivnici biti u funkciji do lipnja.

zatvori