Četvrtak, 25. travnja 2024.

Valentina Kavur dobila zahvalnicu za doprinos u promicanju konjičkog sporta u Hrvatskoj

Predsjednici Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh Valentini Kavur dodijeljena je Zahvalnica Hrvatskog konjičkog saveza za doprinos u promicanju konjičkog sporta u Republici Hrvatskoj.

Veliko je to priznanje na razini državnog konjičkog vrha za Valentinu, koja je iskustvo u radu s konjima stekla baveći se aktivno konjičkim sportom u disciplini preponsko jahanje punih 30 godina, ali i kroz terapijsko jahanje u kojem ima više od 25 godina iskustva.

Valentina Kavur je educirana je za voditeljicu jahanja i voditeljicu jahanja za osobe s invaliditetom, a članica je i Odbora za dresurni sport Hrvatskog konjičkog saveza.

Tajnica je Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom gdje aktivno sudjeluje u organizaciji odlazaka hrvatskih reprezentativaca, jahača s invaliditetom, na međunarodna natjecanja, ali i u organizaciji prvenstva Republike Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom.

Podsjetimo, u svibnju 2017. godine Udruga Osmijeh – terapijsko jahanje bila je domaćin Prvenstva Republike Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom, a Udrugu Osmijeh u revijalnoj utakmici predstavljala su dva jahača. Za Udrugu Osmijeh bio je to veliki iskorak jer gotovo ni jedna udruga ili klub na području Hrvatske u tako malom vremenu postojanja nije uspio ostvariti ovako velik uspjeh.

zatvori