Petak, 29. ožujka 2024.

Umjesto trijumfa, gorak okus: Priča s pametnom ulicom imat će pravne konzekvence

Završetak radova na uređenju prve pametne ulice u Koprivnici, Ulice hrvatske državnosti, neće biti obilježen prigodnom svečanosti.

Rekao je to na novinarski upit gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić:

– S obzirom na sve ono što su i građani, ali nažalost i partneri u tom projektu ispričali o Gradu i meni, ja to stvarno ne bih službeno otvarao. Meni je drago da funkcionira i da se ljudi onuda voze.

Od gradonačelnika Jakšića smo doznali i detalje oko tehničkog pregleda:

– Tehnički pregled još nije održan, ali to je stvar koja se može rastegnuti na godine. Ulica je sigurna za prometovanje, a sad, je li netko negdje još nešto popravljao….

Snimio Marko Posavec.

Na žalost, kaže gradonačelnik Koprivnice, situaciju oko rekonstrukcije Ulice hrvatske državnosti omogućio je sustav javne nabave:

– To je ljepota našeg Zakona o javnoj nabavi. Ispada da su puno puta zaštićeniji oni koji sudjeluju u javnoj nabavi pa kad je dobiju, mogu raditi što žele. Sigurno je da će ova priča imati pravne konzekvence u odnosima Grada i tvrtke koja je radila na toj ulici.

Podsjetimo, rekonstrukcija Ulice hrvatske državnosti počela je lani 20. veljače, trebala je biti gotova u lipnju, no nije bila gotova ni do Dana grada u studenome. Osim toga, građani su tijekom izvođenja radova primijetili i niz nelogičnosti koje je izvođač, Pavlic iz Međimurja, morao otkloniti.

Tako je umjesto velikog trijumfa sve oko pametne ulice, u što je uloženo oko 5 milijuna kuna, poprimilo gorak okus.

zatvori