Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO U staroj pizzeriji u Nemčićevoj ne skuplja se gamad; u tijeku su završni radovi za novu namjenu

U staroj pizzeriji u centru Koprivnice ne skuplja se gamad. Poručili su to iz Sloge Podravske trgovine koja je u vlasništvu objekta, nadovezujući se na članak na našem portalu o devastiranim prostorima na koje je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća upozorio HDZ-ov Ernest Forjan.

— Obavještavamo vas da su u tijeku završni radovi na uređenju objekta koji je u vlasništvu Sloge Podravske trgovine d.o.o. na adresi Nemčićeva 7, a pošto se ne bavimo ugostiteljskom djelatnošću navedeni je objekt uređen i spreman za najam ili prodaju — stoji u dopisu kojeg potpisuje direktor tehničke službe Josip Ređep.

Iz Sloge Podravske trgovine istaknuli su i da su, s obzirom na to da se objekt nalazi pod kulturnom zaštitom, subvenciju za uređenje prostora tražili i od Grada Koprivnice te da su dobili negativan odgovor.

Podsjetimo, gradski vijećnik iz redova HDZ Ernest Forjan upitao je gradsku vlast na koji način s vlasnicima devastiranih i zapuštenih prostora u samom sjedištu grada naći rješenje da ih se privede svrsi ili da ih se bar počisti i uredi.

Gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio mu je da se na tome radi.

— Jedan od tih objekata je u pretežitom vlasništvu Grada i to je Merićeva zgrada. Svilana i stara pizzeria nisu u vlasništvu Grada i ono što ste i sami dobro rekli, postoji privatno vlasništvo, tamo gdje možemo prodremo u priču. Morate uzeti u obzir da postoje objekti gdje je teško doći do krajnjeg vlasnika, dajemo si truda. Slučajeva ima svakakvih. Na primjer, za svilanu imamo investitora koji je s vlasnikom koji je u Kanadi dogovorio kupovinu tri četvrtine svilane i imaju u planu to u skorom roku rekonstruirati pa mu godinu dana jedna četvrtina stoji u Ministarstvu državne imovine. Neki dan je održan sastanak kako da i mi to uputimo u određenu proceduru – rekao je tad Jakšić.

zatvori